ARCHIEF SPARTA GYMNASTIEK

seizoen 2005-2006

Inhoudsopgave

  1. Foto's 30 november 2005
  2. Diverse mededelingen
  3. Foto's sparta doedag oktober 2005
  4. Verslagen keurploeg Marit Klok

Klik op een plaatje voor een grote foto

2. Foto's 2 April 2006, olympische spelen in de Niedorphal:
3. Foto 1 maart 2006:

 

4. Foto 21 maart 2006:

5. Foto's 13 februari 2006:
6. Foto's 30 November 2005: Pietengym

 

 

7. Diverse mededelingen
Nieuwe Niedorp, 16 Maart 2006

Beste keurgroepleden,

Door middel van deze brief willen wij jullie op de hoogte houden over de voorgang van jullie turnlessen. Colette zal namelijk op 27 maart haar lessen weer gaan beginnen. Omdat Marit het keurseizoen met jullie heeft gedraaid, zal zij tot de laatste LOS wedstrijd haar lessen blijven draaien.  Dit heeft tot gevolg dat de lestijden tijdelijk worden uitgebreid en gewijzigd zoals in onderstaand schema staat vermeld.

Datum tijd Plaats Juf

Maandag 27 maart 18.30 - 20.00 uur de Snip Colette

Donderdag 30 maart 18.30 - 20.00 uur de Snip Marit

Zaterdag 1 april 10.00 - 11.00 uur de Snip Marit

Maandag 3 april 18.30 - 20.00 uur de Snip Colette

Donderdag 6 april 18.30 - 20.00 uur de Snip Marit

Zaterdag 8 april LOS wedstrijd te Limmen !!!

Zoals je ziet zijn er twee extra lessen ingepland na de terugkeer van Colette,

Wij verzoeken jullie bij alle lessen aanwezig te zijn.

Mocht je toch afbericht willen doen, neem dan contact op met:

Marit tel. 06-1454.5198 en of

Colette tel. 0228-584569.

 

Voor vragen kan je altijd contact opnemen met het bestuur.

Wij vertrouwen erop jullie hiermee voldoende te hebben geïnformeerd,

met sportieve groet,

Bestuur van SV Sparta

Namens deze,

Corina Boontjes, wedstrijdsecretariaat. tel. 0226-411420


Juf Colette

Na alle perikelen rond de zwangerschap van Juf Colette kunnen we jullie nu vertellen dat zij maandag 27 maart weer gaat beginnen met lesgeven. met juf Colette en haar zoon Wes gaat het allemaal voorspoedig. Op de woensdag en de donderdag zal een korte pauze (ca. 10 minuten) worden ingelast voor juf Colette, hieronder volgen de tijden.

Door alle omstandigheden rond de vervanging van juf Colette heeft het bestuur besloten dat er dit jaar geen onderlinge wedstrijden gehouden zullen worden, maar we houden wel Olympische Spelen, dit is alleen voor de leden. Zij hebben ondertussen op de les inschrijfformulieren ontvangen en mopgen deze zo snel mogelijk ingevukld weer inleveren op de les. We hopen veel jeugdleden te zien op 2 april in de Niedorphal.


Nieuwe Niedorp, Januari 2006

Beste Sparta leden,

Door omstandigheden lukt het Aletta niet meer om les te geven op de maandagavond. Zoals jullie weten is het erg moeilijk om iemand te vinden om ons uit de brand te helpen. We hebben Ina van Koersveld bereid gevonden om op de donderdagavond (de maandag en woensdag is zij bezet omdat ze dan aerobic geeft bij B-active) vanaf 19 januari 2006 ons damestrimmen te geven totdat Colette weer terug is. Dit is dan dan van acht tot negen uur in de gymzaal de Snip. Wij vertrouwen erop dat iedereen hiervan gebruik gaat maken. Lukt het niet, niet dan even contact op met de ledenadministratie. Telefoonnummer 0226-411524.

Met vriendelijke sportgroet,

Bestuur van svSparta


Nieuwe Niedorp, 30 december 2005.

Beste Sparta leden,

Door middel van deze brief willen wij jullie op de hoogte houden over de voorgang met betrekking tot de zwangerschapsvervanging van Juf Colette.

Het bestuur heeft enorm veel moeite gehad om de vervanging rond te krijgen. Nu Joyce voor haar stage naar het buitenland gaat, waren wij wederom geconfronteerd met het zoeken van goede leiding. Wij zijn daarom blij dat wij de volgende oplossing kunnen bieden.

Kleutergym

Het kleuteruur van de woensdagmiddag zal vanaf 12 januari tot de vermoedelijke terugkomst van Colette 15-03-2006 op de donderdagmiddag in Winkel blijven doorgaan. Als leiding hebben wij Natasja Bellis uit Petten bereid gevonden de donderdag uren te komen vervangen.

Het probleem waar wij ons voor geplaatst zien, is dat zij geen vervoer heeft naar Winkel.

Wij willen de ouders daarom verzoeken om Natasja één keer op te halen uit Petten zodat zij om 16.00 uur haar lessen kan beginnen. Wilt U de data die U schikt doorgeven aan Jan Muys 0224-541629. Hij zal het vervoer coördineren.

Meisjesgym in Winkel

Als leiding hebben wij Natasja Bellis uit Petten bereid gevonden de donderdag uren te komen vervangen. Het probleem waar wij ons voor geplaatst zien, is dat zij geen vervoer heeft naar Schagen. Wij willen daarom de ouders van kinderen waarvan de les om 19.00 is afgelopen, verzoeken om Natasja één keer, na de les, weg te brengen naar Schagen. Wilt U de data die U schikt doorgeven aan Jan Muys 0224-541629. Hij zal het vervoer coördineren.

Meisjesgym in Nieuwe Niedorp

Voor de woensdag middag hebben wij geen vervanging gevonden en wij zijn hiernaar nog steeds naarstig op zoek. Marit Klok heeft echter aangegeven dat zij de lessen wil draaien totdat er vervanging gevonden is. Omdat Marit een volledige baan heeft, kan het zijn dat zij halverwege het stokje weer zal overgeven.

Damestrimmen

Het dames trimuur van de woensdagavond zal verplaatst worden naar de maandagavond van 20.00 uur tot 21.00 uur.

Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Daarnaast kunt u altijd onze website www.svsparta.nl bezoeken voor actuele informatie. Mocht u nog met vragen zitten kunt u onze altijd één van de bestuursleden benaderen.

Met vriendelijke sportgroet,

Bestuur van SV Sparta


Noodkreet, 19 dec 2005

Sportvereniging Sparta zoekt vervanging van haar gymleidster. Periode: van 9 januari tot 17 maart 2006. Op maandag van 17:15 tot 18:15 (jongensuur). Op woensdag van 16:30 tot 21:30 (jeugd en dames). Je mag ook per dag reageren. Voor informatie: Gerda Visser, 0224-542430 of Petra Borst: 0226-411524


Geen gym op 8 december

Donderdag 8 december is de kleindiershow in de Niedorphal. Hierdoor is er op 8 december geen gym.

Het bestuur.


Nieuwe Niedorp 29 september 2005,

Beste leden, in onze zoektocht naar vervanging van een gymnastiek juf voor de recreatie-uren op woensdag en donderdag zijn wij zo goed als geslaagd. Joyce Marcelis kan tot de kerstvakantie de lessen van Colette vervangen. (Voor de resterende 3 maanden zijn wij nog op zoek naar vervanging) Helaas voor het kleuteruur, van 16.30 -17.30 te Nieuwe Niedorp, hebben wij geen vervanging kunnen regelen. Voor dit uur hebben wij echter wel een alternatief. Uw kleuter kan met ingang van 6 oktober bij Joyce tot de kerstvakantie de lessen volgen in de Niedorphal te Winkel. De ingang bij de Niedorphal is de laatste deur rechts vanaf de parkeerplaatsen. (De deur die het dichtste bij het voetbalveld is). De lestijd is op donderdag van 16.00 uur tot 17.00 uur. Vertrouwend u hiermee voldoende te hebben geinformeerd.

Met vriendelijke sportgroet, SV Sparta


Nieuwe Niedorp 27 september 2005,

Geachte leden,

Zoals jullie al hebben vernomen, is Colette vervroegd met zwangerschapsverlof gegaan. Als bestuur zijn we bezig om vervanging te regelen. Zolang we nog niemand hebben gevonden, zijn de lestijden en leiding zoals hier onder aangegeven. Mocht u een gymlerares kennen (of een in opleiding) dan houden wij ons aanbevolen.

8. Foto's Sparta doedag 22 oktober 2005
9. Verslagen keurploeg Marit Klok
Leticia Munster scoort een 10

Leticia Munster scoort een 10.00 op de ongelijke brug!

Sparta ging afgelopen zaterdag met 8 turnsters naar Limmen. Lisa Munster mocht in de instap de spits afbijten. Zij moest het opnemen tegen 16 andere turnsters. Op alle vier de toestellen scoorde zij het hoogste aantal punten, zodat zij, met een eindtotaal van 37.10, de hoogste plaats van het ereschavot bezet nam. Dit reeds voor de tweede maal dit seizoen, en daarmee won zij nóg een gouden plak. Sanne Woelinga en Janneke Kelder lieten in de andere baan het beste van zichzelf zien. Sanne was goed op dreef, zij scoorde drie hoge negens op vloer, sprong en brug. De balk blijft slechts 10 cm breed, zij verliet de balk één keer voortijdig. Dit wordt door de jury met een halve punt bestraft. Dit was jammer, maar Sanne eindigde met 35.55 toch knap op de 5e plaats. Janneke heeft het afgelopen seizoen een duidelijke stijgende lijn laten zien. Janneke maakte geen enkele fout en kwam met 34.50 op een 8e plaats.

In de tweede wedstrijd was het de beurt aan Leticia Munster, Ilona Groen, Bregje Hinke en Lotte Dirkmaat. Ook hier lagen de scores dicht bij elkaar. Maar de uitschieter was Leticia Munster die een 10.00 haalde op de brug. Mede door dit resultaat kwam zij met 36.35 op een tweede plaats. Hiermee kreeg Leticia ook nog een bronzen medaille opgehangen voor haar goede prestaties in het gehele seizoen. Ilona werd met 35.70 keurig 3e. Bregje turnde een uitstekende wedstrijd, maar op de balk zat het haar niet mee, zij behaalde 35.25. Lotte liet zien wat ze kon en scoorde 32.50.

In de laatste wedstrijd verscheen Sasja Boontjes aan de start. Sasja komt uit in een zeer sterk deelnemersveld van 32 turnsters. Hiervan trainen vele verenigingen 4 tot 6 uur. Daar Sparta 2,5 uur in de week traint, doen wij toch heel goed mee. Sasja had een erg goede sprong die met 9.40 werd beloond. En op balk, waar zij keihard op getraind heeft, stond Sasja heel vast en erg zeker. Dit resulteerde in de hoogste score van het gehele deelnemersveld, een 9.00! Zij eindigde met 35.70 op een zeer verdienstelijke 6e plaats. Sparta ging met een goed gevoel naar huis.

Prima resultaten Sparta

Afgelopen zaterdag werden er in Bergen turnwedstrijden gehouden. Sparta was hier met zes deelneemsters vertegenwoordigd. Sanne Woelinga mocht in de vroege ochtend de spits afbijten. Sanne begon op balk, hier verloor zij door een val een halve punt, maar verder ging alles keurig netjes, en verkreeg hiervoor een 8.60. Hierna was de mat aan de beurt. Hiervoor behaalde zij de hoogste score van het gehele deelnemersveld van maar liefst 15 meisjes. Met een 8.80 mag je goed thuis komen. Ver behaalde zij voor sprong een 8.95 en voor brug een 8.35. De eindscore was 34.70. Hiermee stond zij net niet op het ereschavot, maar werd toch keurig 4e.

Nu was het de beurt aan Bregje Hinke, Lotte Dirkmaat en Ilona Groen. Voor deze meisjes was het eerste toestel de balk. Hierbij scoorde Bregje een zeer goede 8.60, Lotte een 8.40, en Ilona bleef zeker niet achter met een 8.00. Op de mat behaalden zij 7.60, 7.20 en een 7.90. Sprong ging erg goed en waren de scores 8.50, 8.65, en Ilona haalde het hoogste cijfer van alle 10 de deelnemers een 9.20. Nog een toestel te gaan, de ongelijke brug. Bregje kampte met blaren, maar turnde toch een keurige oefening, de jury was het hier niet geheel mee eens, zij scoorde een 7.00. Lotte turnde een plus oefening en scoorde een 8.65. Ilona bleek niet meer in te halen, zij scoorde zelfs een 9.70! Hierdoor won zij de wedstrijd en kreeg een gouden medaille omgehangen. Lotte eindigde met 32.90 op een zeer verdienstelijke 4e plaats en Bregje werd met 31.70 6e.

De laatste wedstrijd verscheen Sasja Boontjes aan de start. Zij moest het opnemen tegen 31 deelneemsters. Sasja opende enorm sterk met een 9.25 voor sprong. Hierna turnde zij een foutloze oefening op brug en behaalde 9.20. Slechts één turnster had op brug nog een hoger cijfer gescoord. Op balk verliet zij een keer voortijdig het toestel en scoorde een 7.75. Maar op mat maakte zij dit geheel goed door een 8.25 op het scorebord neer te zetten. Met een eindtotaal van 34.45 was zij slechts een paar tienden van het ereschavot verwijderd. Zij eindigde op een zeer goede 6e plaats. Sparta was dus sterk vertegenwoordigd.

Sparta gooit hoge ogen in Beverwijk

Zaterdag 4 maart reisden 8 gezinnen uit gemeente Niedorp af naar Beverwijk. We moesten even zoeken naar de sporthal, maar het was zeker de moeite waard. De turntoestellen waren van hoge kwaliteit, en alle matten hadden dezelfde kleur, dit geeft een erg mooi effect. Lisa Munster turnde haar allereerste wedstrijd ooit en kwam uit in de instap. Haar eerste toestel was balk. Hier liet zij een steekje vallen door een sprong te vergeten. Dit wordt door de jury zwaar bestraft, zij behaalde een 7.55. Lisa zette deze fout onmiddellijk recht, want op de overige toestellen was er geen enkele turnster die aan Lisa kon tippen. Voor een perfecte oefening op vloer kreeg zij 9.55, voor sprong een 9.50 en voor brug een 8.95. Met een eindtotaal van 35.55 mocht zij, met haar kleine beentjes, het hoogste schavot beklimmen. Lisa kreeg goud!

In de andere baan turnden Janneke Kelder en Sanne Woelinga. Deze meiden begonnen bij mat. Janneke zette een goede oefening neer en scoorde maarliefst 9.70! Sanne had moeite de zenuwen in bedwang te houden en behaalde een 7.75. Op sprong wist zij dit weer goed te maken en scoorde een 9.50, Janneke had hier een 9.05. Op de ongelijke brug had Janneke moeite om op het toestel te komen en moest even geholpen worden. Dit resulteerde in een 7.50. Sanne behaalde een 8.60. Nu kwam de balk aan bod, deze is slecht 10 cm breed en dan is het een hele kunst om er niet af te vallen en zo weinig mogelijk te wiebelen. Janneke viel één keer en kreeg een 8.45, Sanne viel twee keer en scoorde 8.15. Hiermee kwam Janneke met 34.70 op een 6e plaats, en Sanne werd met 34.00 8e.

In de tweede wedstrijd was het de beurt aan Leticia Munster, Ilona Groen, Bregje Hinke, en Lotte Dirkmaat. Leticia turnde goed. Ze kreeg een 8.80 voor de mat, eveneens een 8.80 op sprong en zeer goede 9.65 op brug. Op de balk stond Leticia niet zo stevig, ze viel drie keer van de balk. Hiervoor kreeg zij toch nog een 8.05, en kreeg zij met 35.30 de bronzen medaille omgehangen. Ilona volgde haar op de voet, maar voor haar was er net geen medaille weggelegd. Zij scoorde een 8.40 op mat, 8.75 op sprong, 9.60 op de brug en 8.05 op de balk. Ilona eindigde op een zeer verdienstelijke 4e plaats. Bregje turnde een vlekkeloze wedstrijd. Voor mat kreeg zij 8.50, sprong 8.45, voor brug eveneens een 8.45. Op balk liet zij zien dat ze de sterkste was en scoorde een 9.00! Ze eindigde met 34.40 op een zeer verdienstelijke 6e plaats. Lotte had een rugblessure opgelopen, maar turnde dapper haar wedstrijd. Alle punten lagen dicht bij elkaar en Lotte deed zeker niet onder. Op mat scoorde zij 8.70, op sprong 8.40, op brug 8.80, en voor balk kreeg zij 8.25. Lotte kwam op een keurige 8e plaats.

Als laatste, in de derde wedstrijd, kwam Sasja Boontjes uit. Ze was goed uitgeslapen en er was een goede concentratie. De turnhal maakte grote indruk en met de vrije oefeningvloer die er lag konden we met inturnen eens heel andere dingen doen als in de les. Leuk! Sasja moest beginnen op balk. Het was een goede oefening, toch viel ze één keer. Ze behaalde 7.85. Hierna zette ze een prima matoefening neer, maar kreeg van de jury niet wat zij verdiende, een 7.95. Op sprong zette Sasja dit onmiddellijk recht, niemand kon meer om haar heen, ze kreeg een 9.30. Dit was de hoogste score op sprong in een zeer sterk deelnemersveld van 32 turnsters. Brug ging foutloos, hier scoorde zij 8.90, ook met deze score mag je thuiskomen. Met 34.00 kwam Sasja op een 10e plaats. Met dit eindtotaal turnt Sparta goed mee tussen verengingen die vele trainingsuren in de week meer hebben. Iedereen ging met een goed gevoel naar huis.