ARCHIEF SPARTA GYMNASTIEK

seizoen 2006-2007

Inhoudsopgave

  1. Krant
  2. Nieuwsbrief
  3. Foto's doedag 21 oktober 2006

Klik op een plaatje voor een grote foto

1.Foto's tumblingbaan

TumblingbaanTumblingbaanTumblingbaanTumblingbaanTumblingbaanTumblingbaanTumblingbaanTumblingbaanTumblingbaanTumblingbaanTumblingbaan


2. Mei 2007, foto's keurgroep

3. Februari 2007, foto's turnwedstrijden

4. September 2006, foto's streetdance

5. Verslagen Marit Klok
7 juni 2007, Nog een prijzenslag voor Sparta op het districtkampioenschap.

Met de medailleregen van het regiokampioenschap nog vers in het geheugen, stootte Sparta afgelopen zaterdag weer naar het erepodium op het districtkampioenschap. Dit kampioenschap bestrijkt een gebied van half Nederland en is het hoogst haalbare in de 5e divisie. Met vier meisjes was Sparta vertegenwoordigd, en het publiek was in grote getallen uit Niedorp meegekomen. In een prachtige sporthal, die in de loop van de middag tropische temperaturen aan nam, streden de 34 best geselecteerde turnsters tegen elkaar. In de categorie instap niveau 12 kwamen Daphne Blokker, Roos van Vilsteren en Daphne Koolen naar Beverwijk gereden en lieten het beste van zichzelf zien. Daphne Blokker heeft een prima wedstrijd geturnd. Beter had ze het niet kunnen doen. Op sprong zette Daphne een 9.30 op het scorebord. Door naar de brug. Daphne heeft nog wat moeite met echt hoog te zwaaien. Maar ze herstelde zich goed. Het resultaat was een 8.70. Op de balk, die slechts 10 cm breed is, bleef Daphne keurig staan. Een 8.05 is op zo'n kampioenschap, waar iedereen streng gejureerd wordt, een goed cijfer. Nu alleen de vloer nog. Hier scoorde Daphne een 8.80. Zij eindigde met 34.85 op de 9e plaats. Haar clubgenootje Roos van Vilsteren volgde haar op de voet met 34.90 en een 8e plaats. Roos kreeg voor sprong 8.45. Dit cijfer viel wat laag uit, maar we waren er van overtuigd dat Roos dit op de overige toestellen wel weer in zou halen. En dit deed Roos. Op brug behaalde Roos 8.70. En reeds op balk waren de zenuwen geheel onder controle. Roos begon nu echt te vlammen. Haar balkoefening resulteerde in 8.35. Op vloer zette Roos de puntjes nog even goed op de i, deze keurige oefening werd beloond met 9.40. Maar Daphne Koolen (bijgenaamd Daphne de Coole) was toch wel de verrassing van de wedstrijd. Rustig en beheerst turnde Daphne haar wedstrijd. Sprong ging goed, 9.35. Het inturnen op brug ging even mis, maar in de wedstrijd ging hier de coole kikker van start. Een prima oefening resulteerde in 9.05. Toen Daphne op de balk stond, heeft de trainster angstige ogenblikken gekend, maar Daphne bleef staan. Zij behaalde een mooie 8.05. En ook op de vloer turnde Daphne correct met een 9.30 tot gevolg. Wat het gevolg was van haar eindtotaal van 35.75 ontdekten we pas bij de prijsuitreiking. Daphne Koolen kreeg de bronzen medaille omgehangen. Wat een resultaat!

Maar de prijzenslag was nog niet afgelopen. Want Lisa Munster turnde een monster goede wedstrijd. Samen met haar grote vriendin Sasja Boontjes was Lisa helemaal in haar element. Lisa opende op brug met een prachtige oefening. De toon was gezet met een score van 9.20. Ook op balk turnde Lisa ijzersterk. Een 8.50 is op dit kampioenschap echt een hele goede score. Op vloer toverde Lisa een 9.10 op het scorebord. Nu alleen de sprong nog. Lisa turnde mee in de top 5, dat hadden we wel in de gaten. Zo'n laatste toestel is dan cruciaal. Wat je daar laat zien is doorslaggevend voor het eindklassement. Nou, Lisa sprong goed en scoorde 9.25, haar eindtotaal was maarliefst 36.05! En nu afwachten maar. De prijsuitreiking liet lang op zich wachten. Als laatste werd Lisa naar voren geroepen en dit betekende dat Lisa de gouden medaille omgehangen kreeg. Lisa Munster is districtkampioen turnen van de pupillen 1 in de 5e divisie. Dit is het hoogst haalbare in de 5e divisie!

Sparta kijkt terug op een prachtig seizoen waarin vele prijzen mee naar huis zijn genomen. Het is jaren geleden dat Sparta zich zo heeft laten zien. Begin dit seizoen waagde Sparta de gok om uit te komen in de 5e divisie. Hoe dit uit zou pakken, daar hadden we geen idee van. Maar met dit resultaat stromen deze 4 turnsters door naar de 4e divisie. Sparta maakt zich op om na de zomervakantie wederom mooi turnen te laten zien. Tevens wil de trainster van Sparta via deze weg alle turnsters, ouders, vrijwilligers, assistent leiding en belangstellenden bedanken voor hun tomeloze inzet, enthousiasme en betrokkenheid van het afgelopen seizoen. Het was top!

Zondagskrant; SV Sparta schittert op regio finale turnen.

Gymnastiekvereniging Sparta Niedorp heeft sinds jaren weer een succesvolle turnploeg, die na een klein jaartje trainen op alle wedstrijden prijzen pakt. Hoogtepunt was afgelopen zaterdag waarin alle meisjes boven verwachting presteerden. Sparta turnt nu duidelijk mee in de regio. Deze regio strekt zich uit van Texel tot Hilversum en Almere.

Trainster Marit Klok neemt de wedstrijd nog eens onder de loep. "Afgelopen zaterdag was werkelijk ongekend", verklaart de trainster. "Dat we mochten deelnemen aan deze regio finale was al een grote eer, maar dat we met een gouden, twee zilveren en een bronzen plak naar huis zouden gaan, dat hadden we nooit verwacht." Met dit resultaat mag Sparta op 2 juni deelnemen aan het districtkampioenschap. Dit kampioenschap bestrijkt een gebied van ongeveer half Nederland. "Hoger kunnen we in de 5e divisie niet halen. En dat voor een club uit Nieuwe Niedorp". Sparta traint in een kleine zaal en heeft niet de faciliteiten die andere clubs wel kennen. Er staat nog een houten balk in de zaal en voor een vrije oefening is de zaal niet eens breed genoeg. Sparta traint slecht 3,5 uur in de week, en dan valt de zaterdagtraining nog uit wanneer er zich wedstrijden voor doen. Binnen de regio neemt Sparta het op tegen tal van verenigingen die het dubbele of meer trainen. Waar het hem in zit? "Discipline en nooit opgeven", lacht Marit."Ik heb zelf een goede leerschool gehad bij Jaap Wortel uit Middenmeer. Deze ervaring neem ik nu mee en hier bouw ik op voort." Het was zaterdag erg spannend. Al vroeg in de morgen reden de Spartanen naar Amsterdam. De support vanaf de tribune was groot. Stuk voor stuk toonde een ieder haar oefening. Hier was de één iets beter en daar de ander. Er waren maarliefst 36 deelneemsters in elke categorie. En zo waren er 5 medailles te verdienen. De beste 18 mochten doorstromen naar het districtkampioenschap. "Dat Sparta hier wel bij zou zitten hadden we halverwege de wedstrijd in de gaten, maar dat we prijzen zouden pakken wisten we niet. We zijn heel open in de wedstrijd gestapt. We laten zien wat we kunnen en doen gewoon ons best." Tijdens de prijsuitreiking werd eerst Daphne Blokker naar voren geroepen. Zij kreeg een bronzen medaille voor de 5e plaats. Toen kwam Roos van Vilsteren op het podium. Zij kreeg de zilveren plak. En kampioene van de regio werd Daphne Koolen! Het succes kon nu al niet meer stuk. Maar in de tweede wedstrijd kwam Lisa Munster aan bod. Ook zij turnde de sterren van de hemel. Lisa ging naar huis met een zilveren medaille. "Ik kan niet anders zeggen dan dat ik apetrots ben, en dat de turnsters dit succes dubbel en dwars verdient hebben", aldus Marit. Op 2 juni zal Sparta met dezelfde meisjes het beste van zichzelf laten zien.

25 mei 2007; SV Sparta turnt de sterren van de hemel op regio kampioenschap.

Wat een glorieuze dag was het op 19 mei. Vier afgevaardigden van Sparta streden in Amsterdam tegen de 36 beste meisjes uit de regio van Texel tot Hilversum en Almere. En alle vier kwamen de Spartanen met medailles terug. En alle vier mogen de meisjes deelnemen aan het district kampioenschap op 2 juni. Dit kampioenschap bestrijkt half Nederland. Over wie gaat dit stukje dan wel? Dat zijn Daphne Koolen, Roos van Vilsteren, Daphne Blokker en Lisa Munster. Dat Sparta mee deed aan deze regio kampioenschappen is voor het eerst sinds jaren. Hier gingen voorwedstrijden aan vooraf, waarbij steeds weer de beste turnsters door mochten naar de volgende wedstrijd. Dat Sparta deel mocht nemen aan het regio kampioenschap was al een grote eer. Sparta wist dat het moeilijk zou worden en ging daarom nergens van uit. Maar al gauw bleek dat Sparta wel bij de bovenste helft zou eindigen. Alle turnsters deden hun uiterste best en de spanning was te snijden. Had Daphne B een fantastische sprong, liet ze op de brug wat puntjes liggen. Had Roos op de balk het hoogste cijfer van allemaal, ging de vloer niet geheel vlekkeloos. Waar Daphne K op brug hoog scoorde, viel haar balkcijfer laag uit. Kennelijk was het toch de spanning waar alle turnsters last van hadden, want bij de prijsuitreiking was de verrassing daar. Daphne B werd naar voren geroepen. Zij kreeg een medaille voor de 5e plaats. De Sparta aanhang op de tribune juichte om het hardst. De zilveren medaille ging naar Roos. Weer een daverend applaus barstte los. En kampioene van de regio met een eindtotaal van 36.50 werd Daphne K. Op de tribune wisten familie, trainsters en belangstellenden niet hoe ze het hadden. Er werd gejuicht en geklapt en hier en daar een traantje weggepinkt van ontroering. Er klonk voor de turnsters nog een winnaarstune en toen mochten we een klein feestje vieren. Dit kon echter niet te lang duren, want Lisa Munster stond alweer klaar om haar wedstrijd te turnen. Belangrijk was het om nu de wedstrijd open in te gaan en jezelf weer op te laden. Nergens vanuit gaan, gewoon je eigen wedstrijd turnen. En dit deed Lisa. De concurrentie was groot, en de verschillen klein. We konden er eigenlijk geen pijl op trekken. Lisa was op alle onderdelen ijzersterk. Ze had het niet beter kunnen doen. Maar toen kwam als laatste toestel de balk. Wat stond Lisa stevig, geen enkele wiebel, maar oh, wat is dat ding toch smal. De koprol was uitstekend, maar met een spagaatsprong viel ze toch. Maar ja, wanneer je verder geen enkele fout maakt, krijg je toch nog een hoog cijfer. Lisa haar eindtotaal was 36.15. In de prijsuitreiking hoorde we op de tribune haar naam niet. Ze zal er toch wel bij zitten. En daar kwam het moment dat nummer twee naar voren werd geroepen. Lisa straalde erover en een enorme zilveren medaille hing om haar nek. Trotse ouders en tevreden trainsters lachten op de tribune. Wat een bijzonder mooie dag. Een speciale rol was weggelegd voor Sasja Boontjes. Zij assisteerde deze dag bij het goed begeleiden van de turnsters. Op 2 juni zullen al deze mensen opnieuw aanwezig zijn in Beverwijk waar de districtkampioenschappen plaats zullen vinden.

18 mei 2007 Grote concurrentie bij de finale competitie turnen in Schagen.

Zaterdag 12 mei was Sparta weer vertegenwoordigd bij de finale competitie. Om te mogen deelnemen aan deze finale waren er twee voorwedstrijden. Gemiddeld moest je bij de beste

55% zitten om in de finale te staan. Dit betekent een grote concurrentie. Hierbij was er een zeer strenge jurering om uit deze zorgvuldig geselecteerde groep toch verschil te kunnen maken. In de vroege ochtend was het aan Lisanne Ursem om in de pupillen 1 6e divisie de spits af te bijten. Lisanne opende op sprong. Voor het eerst dit seizoen deed zij de halve draai in de sprong. Hier was hard op getraind en resulteerde in 8.60. Lisanne haar hoogste cijfer was op brug. Hier scoorde zij 9.25. Met een eindtotaal van 33.90 mocht Lisanne net niet op het podium plaats nemen. Lisanne eindigde op de 4e plaats. In de andere baan streden Ilona Groen en Leticia Munster om de prijzen. Het verschil maakte Leticia op de balk. Hiervoor behaalde zij 8.55. Mede door dit cijfer mocht Leticia met 34.70 het hoogste schavot beklimmen. De gouden medaille ging naar Leticia. Ilona maakte het heel spannend. De nummers 2,3 en 4 lagen slechts 0.10 van elkaar verwijderd. Ilona liet een zeer goede vloer oefening zien. Zij behaalde hiervoor zelfs een 9.00. Dit betekende dat er een bronzen medaille voor Ilona klaar lag. Ook Ilona stond zeer verdient op het podium.

Reeds in de 3e wedstrijd kwam Sparta weer aan bod. Deze keer met de turnsters verspreidt over wel 3 verschillende groepjes. Organisatorisch is dit voor één trainster niet te doen. Gerda Spaansen werd bereid gevonden om hierin een begeleidende rol te spelen. Zij nam Sasja Boontjes onder haar hoede. Sasja haar eerste toestel was brug. En al bij het eerste toestel was duidelijk dat de concurrentie zeer groot was. Sasja had nog drie toestellen om een achterstandje in te halen. Dit deed zij goed, en met tienden van punten kroop Sasja weer omhoog. Met een prachtige vloeroefening, een krachtige sprong, en een stevige balkoefening toonde Sasja Boontjes zich wederom de sterkste. Sasja kreeg goud! Het gehele seizoen is deze kanjer niet verslagen.

20 april 2007 SV Sparta valt rijkelijk in de prijzen.

Op zaterdag 14 én zondag 15 april werd Sparta ruim vertegenwoordigd op de turnwedstrijden in Heerhugowaard. Meisjes van verschillende leeftijden uit heel gemeente Niedorp mochten het beste van zichzelf laten zien in de gloednieuwe hal de Waldervaart. Om 9.00 mochten Bregje Hinke, Ilona Groen en Leticia Munster de spits afbijten. Zij wisten direct de eerste drie plaatsen op het schavot te bezetten. Sparta was goed voor een één, twee, drietje! Bij alle drie de turnsters ging er dan ook echt helemaal niets mis. Deze wedstrijden maak je zelden mee en moet je als een dierbare herinnering koesteren. Leticia mocht zich met 35.45 kampioen noemen. Ilona werd met 33.00 tweede. Bregje heeft de achtervolging duidelijk ingezet. Met slecht 0.05 verschil op Ilona werd Bregje met 32.95 heel knap derde. Ook de overige deelneemsters zaten erg dicht op elkaar. Het was dus een erg spannende competitie.

Reeds in de vierde wedstrijd verschenen Sasja Boontjes en Lisanne Ursem aan de start. Sasja komt uit in de junioren 7e divisie en Lisanne turnt pupillen 1 in de 6e divisie. Dit waren twee turnsters op twee verschillende banen. Dit maakte de wedstrijd er niet minder stressvol om. De schrijfster van dit stuk rende heen en weer van de ene kant naar de andere kant van de sporthal en had aan het eind van de wedstrijd heel wat kilometers gemaakt. Op een zeker moment werd de naam van Lisanne door de microfoon geroepen. Het was haar beurt om op de vloer haar oefening te laten zien. Omdat Sasja aan de andere kant haar oefening op brug toonde, sloeg de paniek even toe. Lisanne wist zich snel te herstellen en als een ware turnster vervolgde zij haar wedstrijd. Lisanne eindigde met een eindtotaal van 33.35 op een zeer verdienstelijke 6e plaats. Ook Sasja hield het deze wedstrijd spannend. Vriendinnen van Sasja uit het publiek waren nodig om de zenuwen in bedwang te houden. Toen zij haar vergezelden voelde Sasja zich een stuk prettiger. Desondanks turnde Sasja een prima wedstrijd die bekroond werd met de eerste plaats. Met 34.50 kreeg Sasja de gouden medaille omgehangen. Met 5 deelneemsters en 4 medailles kan Sparta dit een vruchtbare dag noemen. Zondag verging het Sparta eveneens goed. Lisa Munster werd begeleid door Sasja Boontjes. Lisa turnde een prima wedstrijd. Met twee volle punten verschil op nummer twee mocht Lisa met 35.20 het hoogste schavot beklimmen. In dezelfde wedstrijd turnden ook Daphne Koolen, Julia Spaansen, Daphne Blokker en Roos van Vilsteren. In deze categorie was het erg spannend. Julia turnde een uitstekende wedstrijd. Ze heeft dit seizoen veel progressie geboekt, en Julia klimt steeds verder omhoog. Met een eindtotaal van 31.60 werd Julia keurig 11e. Roos, die ijzersterk opende op de brug, liet op de balk een klein steekje vallen. Dapper turnde Roos haar wedstrijd door. De 6e plaats is een knappe prestatie. Daphne Blokker en Daphne Koolen lagen erg dicht bij elkaar. Waar Daphne Blokker twee weken geleden de onderlinge wedstrijd nog won, viel ze vandaag net buiten de prijzen. Daphne B moest met 35.35 genoegen nemen met de 4e plaats. Daphne Koolen toonde zich net iets sterker. Zij kreeg de bronzen medaille mee naar huis. Daphne K werd met 35.65 uitstekend 3e. Deze zondag turnden de meisjes uit de 5e divisie. Hier doen ware topclubs aan mee. De trainingsuren van deze clubs liggen vele malen hoger dan die van Sparta. Daar Sparta slechts 3,5 uur in de week traint, turnt zij zeer goed mee in dit sterke deelnemersveld.

13 April 2007 Ilse van de Kroon debuteert in de basisklasse.

Zaterdag 7 april werd er in Waarland een turnwedstrijd georganiseerd. Deze wedstrijd was speciaal voor de kinderen die in ’99 geboren zijn. Deze meisjes zullen volgend jaar hun eerste seizoen gaan turnen. Ilse van de Kroon is nog maar net lid van de keurgroep van Sparta, en nu al mocht zij deelnemen aan deze wedstrijd. Ilse had glitters elastiekjes in haar blonde haar en in het wedstrijd pakje van de vereniging schitterde ze aan alle kanten. Ilse mocht bij de balk beginnen. Ze wist haar oefening uit haar hoofd en was niets vergeten. Ook was ze niet gevallen. Ilse kreeg een keurige 6.90. We gingen door naar de lange mat. Wat werkte Ilse keurig netjes. Dit werd beloond met 8.30. Toen gingen we naar sprong. Daar mag je altijd twee keer en het beste cijfer telt voor de wedstrijd. Ilse kreeg 8.50. Nu alleen nog de ongelijke brug. Eerst moest Ilse naar de hoge ligger springen, dat ging goed. Toen aan de lage ligger nog wat kunsten vertonen. De buikdraai was nog een beetje lastig. Maar toch heeft Ilse haar oefening keurig afgemaakt. Voor brug behaalde ze 7.20. Bij elkaar opgeteld had Ilse een eindscore van 30.90. En dat is voor een eerste wedstrijd een heel mooi begin.

6 April 2007 Onderlinge wedstrijden bij SV Sparta.

In de Niedorphal van Winkel werden afgelopen zondag de onderlinge wedstrijden van SV Sparta georganiseerd. Als laatste in de reeks wedstrijden van was de keurgroep aan de beurt. Ilse van de Kroon, Zarah de Haan en Eva van Vilsteren zijn nog maar een aantal maanden lid van de keurploeg en dus was dit voor hen de eerste wedstrijd van hun turncarrière. De verschillen waren klein. Met 29.40 werd Eva 3e. Zarah volgde haar op de voet en werd 2e met 29.90. Toen was de 1e plaats voor Ilse met 30.30. Een mooi resultaat voor deze meisjes. Sasja Boontjes en Lisa Munster turnen de competitie zonder clubgenootjes. Tijdens de onderlinge wedstrijd turnden zij hun eigen programma. Sasja had een primeur door haar arabier salto te laten zien. En Lisa had speciaal voor deze wedstrijd een vernieuwde brug oefening met een liggerwisseling. Nieuwe onderdelen zijn leuk om te leren, het is dan nog leuker om het op zo’n wedstrijd te kunnen laten zien. Leticia Munster, Ilona Groen, Lotte Dirkmaat en Bregje Hinke streden onderling om de titel. Bregje en Lotte hielden het heel spannend. Zij eindigden samen op een gedeelde 3e plaats met 32.60. Ilona wist 33.90 bij elkaar te turnen en werd hiermee 2e. De 1e plaats ging naar Leticia die op de vloer een arabier flickflack liet zien. Leticia ging met 35.60 punten naar huis. Tot slot namen Daphne Koolen, Julia Spaansen, Roos van Vilsteren, Lisanne Ursem en Daphne Blokker het tegen elkaar op. Deze meisjes hadden voor deze dag een vloer oefening op muziek ingestudeerd. De resultaten van deze turnsters lagen erg dicht bij elkaar. De 5e plaats was voor Julia met 31.30. Lisanne eindigde op de 4e plaats met 33.20. Slecht met 0.10 punten verschil werd Daphne K 3e. Zij had een eindtotaal van 33.30. Ook de 2e en 1e plaats lagen maar 0.10 punt uit elkaar. Roos van Vilsteren turnde 33.60 bij elkaar en mocht op de 2e plaats gaan staan. Het hoogste schavot was voor Daphne Blokker. Zij werd 1e met 33.70. Het was een ontspannen sportieve dag.

23 februari 2007 Boontjes en Ursem turnkampioenen rayon noord.

Uit een omtrek van Texel tot Alkmaar, en alles wat daar tussen in ligt, namen turnsters uit divisie 6 en 7 het tegen elkaar op. Dit keer werd de wedstrijd gehouden in Den Helder. Daar waar het altijd een paar graden kouder is, nam de temperatuur in de sporthal tropische vormen aan. Vroeg in de morgen vanuit Niedorp vertrokken, was het als eerste de beurt aan Lisanne Ursem. Zij is een pupil uit de 6e divisie. De wedstrijd verliep niet geheel vlekkeloos. Het was dan ook een grote verrassing dat zij toch het hoogste schavot mocht beklimmen. Op vloer haalde Lisanne 7.55, balk 7.80, brug 8.85, maar het verschil maakte Lisanne op sprong. Hier scoorde zij 9.10. Toen kreeg zij met een eindtotaal van 33.30 toch de gouden medaille. Nu mocht de categorie jeugd 7e divisie laten zien wat ze kon. Ilona Groen, Bregje Hinke, Lotte Dirkmaat en Leticia Munster verschenen aan de start. Bij Leticia wilde het niet zo lukken. Een griepvirusje had haar te pakken. Zij behaalde voor vloer 7.10, balk 8.10, brug 6.25, en sprong werd beloond met de hoogste score van allemaal 9.30. Zij eindigde met 30.75 op de 7e plaats. Lotte Dirkmaat die in de zomervakantie een gebroken teen had opgelopen, liep zo de competitie mis. Maar hier op het rayonkampioenschap stond ze er weer. Zij turnde een goede wedstrijd. Op de vloer kreeg zij 8.20, balk 7.40, brug 8.25 en sprong 8.10. Lotte werd met 31.95 keurig 5e. Bregje Hinke turnde prima. Bregje kan heel goed balk turnen en dit werd door de jury gezien. Zij scoorde op balk 8.20, brug 8.25, sprong 8.40 en vloer 8.30. Met deze mooie lijst mocht Bregje op het podium komen en kreeg met 33.15 punten de bronzen medaille uitgereikt. Ilona Groen turnde een mooie wedstrijd. Sprong was de uitschieter met 9.20. Verder scoorde zij voor vloer 8.50, balk 8.40 en brug 8.35. Zij eindigde op de tweede plaats met 34.45. Volgens het tijdschema liepen de wedstrijden wat in. En omdat alle deelneemsters een half uur voor aanvang aanwezig moeten zijn, begon de wedstrijd van de junioren 7e divisie een half uur eerder dan gepland. Sasja Boontjes turnt in een sterk deelnemersveld. Zij liet zich echter niet uit het veld slaan. De zaal was krap en de hitte werd benauwend, maar Sasja turnde haar wedstrijd. In de keuze oefenstof turnt zij een vloeroefening op muziek. Dit resulteerde in een 8.60. Balk ging prima, Sasja knokte er voor om te blijven staan, zij kreeg 8.85. Voor brug kreeg zij 8.65 en voor sprong 8.35. Zij werd met 34.45 turnkampioene van het rayon. SV Sparta heeft zich weer laten gelden op dit kampioenschap. Het was reeds donker toen Sparta weer naar Niedorp vertrok, maar bovenal was het een geslaagde dag.

26 januari 2007 Medailleregen voor SV Sparta.

De meisjes uit de 6e en 7e divisie hebben het turnseizoen afgelopen zaterdag geopend. Deze dag is voor Sparta zeer succesvol verlopen. Het was een lange dag, maar wel één met een gouden randje. Sparta deed mee aan 3 wedstrijden en kwam thuis met 3 gouden plakken! Bij de jeugd in de 7e divisie waren 8 deelneemsters. Sparta was met 3 meisjes vertegenwoordigd. Leticia Muster haalde hier de eerste gouden medaille binnen. Zij turnde een formidabele wedstrijd en besloot met een eindtotaal van 35.05. Ilona Groen had het hoogste cijfer van het gehele deelnemersveld op sprong. Hier scoorde zij maarliefst 9.25. Op balk liet zij een steekje vallen. Twee keer verloor zij haar evenwicht. Zij eindigde met 32.75 op een 5e plaats. Bregje Hinke turnde een goede wedstrijd. Ze liet zien wat ze kon. Op de balk viel zij hard, toch stond zij zonder een kick te geven op en vervolgde haar oefening foutloos. Zij wist 31.75 bij elkaar te sprokkelen en eindigde daarmee op de 6e plaats. Nu verscheen Lisanne Ursem aan de start. Zij turnt in de pupillen 1 in de 6e divisie. Voor Lisanne was dit haar allereerste wedstrijd ooit en de zenuwen waren nog maar nauwelijks in bedwang. Vloer was haar eerste toestel. Hier scoorde zij 8.45. Door naar de sprong, hier was hard op geoefend, en dát resulteerde in een keurige 8.65. Maar nu kwamen de twee toestellen waar Lisanne een kei bleek te zijn. Zowel voor brug als voor balk zette zij de hoogste cijfers neer van alle 22 (!) turnsters. Lisanne scoorde 8.70 voor brug en 8.15 voor balk. Met een eindtotaal van 33.95 was Lisanne de sterkste en werd de gouden medaille aan haar uitgereikt. In de laatste wedstrijd kwam Sasja Boontjes aan bod. Sasja heeft op de trainingen heel hard gewerkt. Er waren een hoop onderdelen die Sasja in korte tijd onder de knie moest krijgen. Dit heeft zij helemaal waar gemaakt. Het harde werken is met een gouden medaille beloond. Sasja begon op brug. Ze turnde een ijzersterke oefening en zette 8.30 op het scorebord. Op de balk stond Sasja heel vast. Zij kreeg hiervoor 9.15. Een cijfer waar de rest van het deelnemersveld niet bij in de buurt kon komen. Nu moest de vrije oefening geturnd worden. Voor het eerst sinds jaren werd er door Sparta weer eens op muziek geturnd. De muziek en de oefening bleken voor Sasja op het lijf te zijn geschreven. Ze zette 9.10 neer. Nu alleen de sprong nog. Sasja springt over het pegasus. Een toestel die Sparta niet in het bezit heeft en waarvoor Sasja weinig heeft kunnen trainen. Toch ging de sprong formidabel. Het werd een 8.70. Hiermee kwam zij op een eindtotaal van 35.25 en was de derde gouden medaille van deze dag een feit.

19 januari 2007 SV Sparta zet zich neer in de 5e divisie.

De medailles van de vorige wedstrijd waren geen toevalstreffers. Ook in Schoorl zette Sparta zich afgelopen zaterdag duidelijk op de kaart. Te meer omdat Sparta het opneemt tegen verenigingen die vele traininguren in de week meer hebben. Om 11.00 mocht de instap de spits afbijten. De instap telt vier meisjes, bestaande uit Julia Spaansen, Daphne Blokker, Daphne Koolen en Roos van Vilsteren. Zij turnen in een zeer sterk deelnemersveld van 17 turnsters. Zij waren allen erg aan elkaar gewaagd. Toch wisten 3 meisjes zich bij de beste 5 te plaatsen. De zilveren medaille ging naar Roos van Vilsteren. Zij was opvallend sterk op brug en wist daar een 9.70 voor te scoren. Met een eindtotaal van 35.75 was zij slechts 0.10 verwijderd van de eerste plaats. Daphne Blokker turnde een zeer sterke en constante wedstrijd. Bij Daphne lukte alles! Zij viel met een eindtotaal van 34.70 net buiten de prijzen, maar eindigde toch verdienstelijk op een 4e plaats. Haar clubgenootje Daphne Koolen vogde haar op de voet. Zij verliet de balk twee keer voortijdig en dat kost punten. Toch eindigde Daphne met 34.65 op een keurige 5e plaats. Julia Spaansen is de bikkel van de dag. Al tijdens het inturnen maakte zij een flinke smak op de balk. De balk is slechts 10 cm breed, en dat is knap lastig. Julia herstelde zich formidabel. Zij turnde haar wedstrijd dapper door. Met een score van 32.40 eindigde ze toch knap op een 12e plaats! Vervolgens was het de beurt aan Lisa Munster. De hele familie had zich genesteld op de tribune en Lisa ging van start. Op brug scoorde zij direct een 9.25, op balk 8.05. Ook vloer ging prima, hiervoor kreeg zij 8.95, en op sprong scoorde zij een 9.00. Met een eindtotaal van 35.25 toonde Lisa zich wederom de sterkste en kreeg de gouden medaille omgehangen. Volgende week is het de beurt aan de 6e en 7e divisie om te laten zien wat ze kunnen. Hiervoor zal Sparta afreizen naar Schagen.

14 december 2006 SV Sparta debuteert in 5e divisie en pakt prijzen!

Waar Spata vorig jaar in de 7e divisie turnde, durfde zij het aan om dit jaar met een aantal turnsters in de 5e divisie uit te komen. Deze inschatting bleek terecht. Sparta ging met 3 medailles naar huis. Twee gouden, en een bronzen voor de vierde plaats. In de eerste wedstrijd deed Lisa Munster mee in de pupillen 1. Zij begon op vloer. Hier liet zij een klein steekje vallen, maar herstelde zich onmiddellijk en scoorde 8.60. Op sprong liet zij zien de sterkste te zijn van het gehele deelnemersveld. Ze scoorde 8.80. Ook op brug was zij met 9.40 onverslaanbaar. De balk verliet Lisa één keer voortijdig. Dit resulteerde in 7.35. Maar Lisa had zo’n voorsprong opgebouwd, dat zij niet meer in te halen viel. Met een eindtotaal van 34.15 was Lisa de sterkste van 16 deelneemsters en kreeg een gouden medaille omgehangen.

In de tweede wedstrijd was het de beurt aan Daphne Koolen, Roos van Vilsteren, Daphne Blokker en Julia Spaansen. Voor deze turnsters was dit de eerste officiële wedstrijd. Wat was de sporthal mooi! Wat een prachtige toestellen. Het eerste toestel voor deze meiden was brug. Daphne B moest de spits afbijten en dit deed zij goed. Zij scoorde net als haar clubgenootje Daphne K een 9.60! Roos zat er net iets onder met 9.25. Ook Julia maakte geen enkele fout en scoorde 8.35. Van brug gingen we naar balk. De balk is slechts 10 cm breed en dan is het best lastig om hier te blijven staan. Te meer omdat er in de oefeningen nog heel wat sprongen gemaakt moeten worden. Deze sprongen moeten hoog en wijs uitgevoerd worden. De jury kijkt hier heel kritisch naar. En als je staat te wiebelen zijn ze erg streng. Roos stond heel stevig en scoorde 8.25. Dit was de hoogste score op de balk van alle turnsters. Daphne K liet een prima oefening zien en scoorde 8.10. Julia bleef ook op de balk staan, zij scoorde 7.50. Daphne B verloor haar evenwicht tijdens een sprong, maar zette toch dapper door. Zij scoorde 7.75. Nu waren alle toestellen geweest waar je vanaf kunt vallen. We gingen verder naar vloer. Op vloer was de concurrentie groot. Sparta liet zich niet uit het veld slaan. Julia scoorde 7.25, Daphne B 8.20, Roos behaalde 8.55 en Daphne scoorde 8.75. Nu alleen de sprong nog. Daphne K had een formidabele sprong en scoorde 9.30! Met deze score kwam zij op een eindtotaal van 35.75 en kreeg hiervoor de gouden medaille uitgereikt!! Roos behaalde op sprong 8.90. Zij had een eindtotaal van 34.95 en wist hiermee een medaille voor de vierde plaats in de wacht te slepen. Daphne B volgde haar op de voet. Zij kreeg voor sprong 9.15. Ze had een eindtotaal van 34.70 en werd 5e. Julia had ook een prima sprong en kreeg hiervoor een 8.50. Zij werd met een eindtotaal van 31.60 13e. Zowel turnsters als trainster gingen trots naar huis.

17 November 2006 SV Sparta turnt een wedstrijd in Middenmeer.

Het turnseizoen is weer begonnen. Sparta was er helemaal klaar voor om 4 november af te reizen naar Bergen. Helaas werd die wedstrijd afgelast. Vijf meisjes uit de gemeente Niedorp zouden daar vertegenwoordigt zijn. Vier daarvan hadden nog nooit een wedstrijd geturnd. De teleurstelling was groot… Toch liet Sparta zich niet uit het veld slaan. Er werd een alternatief gevonden. Zaterdag 11 november reed Sparta naar de gymzaal van Middenmeer. Een andere zaal met andere toestellen en een echt jurylid! De spanning was van de gezichtjes af te lezen. Lisa Munster kwam uit in niveau 11. Zij turnde een goede wedstrijd. Koprol op de balk bleek voor Lisa geen probleem. Wel had Lisa wat moeite met de loopsprong en viel toen toch een keertje van de balk. Haar andere drie toestellen waren foutloos. Lisa ging met mooie cijfers naar huis. Julia Spaansen, Daphne Koolen, Daphne Blokker en Roos van Vilsteren turnden een onderlinge wedstrijd. Zij turnen niveau 12. Wat was het spannend! Julia had nog wat problemen haar oefening in de goede volgorde te turnen. Dat was jammer, maar op sprong liet zij zien dat zij zeker iemand is waar je rekening mee moet houden. Daphne Koolen wist als enige van de vier een foutloze oefening op brug te turnen. Ophurken is een moeilijk onderdeel wat Daphne K goed onder de knie heeft. Daphne Blokker zette juiste oefeningen neer. Op vloer had zij een mooie arabier. Wanneer een arabier technisch goed geturnd wordt, komt er een kaats achteraan. Dit deed Daphne B heel goed. Roos van Vilsteren viel vooral op door haar nette manier van turnen. Alle onderdelen werden keurig afgemaakt. Zij nam de tijd en raffelde haar oefeningen niet af. Samengevat kan Sparta terugkijken op een zeer geslaagde oefenwedstrijd. De meisjes zullen 9 december strijden tegen een grote groep turnsters uit de regio.

5. Krant

. Beverwijk districtskampioenschappenKrant 19 mei 2007Zondagkrant 29 mei 2007n

7. Nieuwsbrief

Nieuwe Niedorp, augustus 2006.

Beste Sparta leden,

In september begint het nieuwe Sparta seizoen weer. Met deze brief willen wij u informeren over de invulling van de uren in het nieuwe seizoen. Aan het einde van het vorig seizoen hebben onze gymjuf Colette en de dansjuffen Marilyn (De Snip) en Dorien (Niedorphal) hun baan bij onze vereniging opgezegd.

Het bestuur heeft haar uiterste best gedaan om voor vervanging te zorgen en zij hebben Sonja Donk als streetdance lerares, Erica Welp als gymjuf, Corina Boontjes als kleutergymjuf, Marit Klok als gymjuf voor het keurturnen en Miriam de Bruijn als damestrainster bereid gevonden om het komende seizoen les te geven.

Dit leidt echter wel tot diverse wijzigen. Helaas zijn wij er tot op heden nog niet in geslaagd de jongensgym op maandag en het recreatieve jeugd gymmen op donderdag in te vullen. Dit hebben wij opgelost door een extra uur op vrijdag in te plannen voor ruimere groepen, zodat de maandag en donderdag leden toch de lessen kunnen blijven volgen.

Heeft u misschien in uw familie-, vrienden- en of kennissenkring een persoon met een juiste opleiding die gymles kan geven bij SV Sparta? Dan verzoeken wij u contact op te nemen met één van de bestuursleden.

Onderstaand vindt u de gewijzigde indelingen.

Streetdance

Door : Sonja Donk, e-mail: sonjadonk@hotmail.com

Start lessen : dinsdag 5 september

Locatie : Gymzaal achter OBS de Snip in Nieuwe Niedorp

Tijden :

16.30 – 17.30 Jeugd groep 3,4 en 5

17.30 – 18.30 Jeugd groep 6,7 en 8

19.00 – 20.00 Jeugd 13 jaar en ouder

20.00 – 21.00 Dames

Gymnastiek Jeugd Recreatief

Door : Erica Welp e-mail: erica_welp@hotmail.com

Start lessen : vrijdag 15 september

Locatie : Gymzaal achter OBS de Snip in Nieuwe Niedorp

Tijden :

15.00 – 16.00 Kleuters groep 1 en 2

16.00 – 17.00 Jeugd groep 3 en 4

17.00 – 18.00 Jeugd groep 5 en 6

18.00 – 19.00 Jeugd groep 7 en 8

19.00 – 20.00 Jeugd 13 jaar en ouder

 

Gymnastiek Jeugd Recreatief

Door : Corina Boontjes e-mail: a-c.boontjes@quicknet.nl

Start lessen : donderdag 7 september

Locatie : Niedorphal Winkel

Tijden :

17.00 – 18.00 Kleuter groep 1 en 2

Gymnastiek Keurturnen (selectie vindt plaats vanuit de recreatieve uren)

Door : Marit Klok e-mail: maritklok@hotmail.com

Start lessen : maandag 4 september

Locatie : Gymzaal achter OBS de Snip in Nieuwe Niedorp

Tijden :

18.00 – 19.00 Maandag

10.00 – 11.30 Zaterdag

Dames Conditie Fit

Door : Miriam de Bruijn e-mail: rpmbruijn@quicknet.nl

Start lessen : woensdag 27 september

Locatie : Gymzaal achter OBS de Snip in Nieuwe Niedorp

Tijden :

19.30 – 20.30

20.30 – 21.30 (bij voldoende aanmeldingen / overstappen)

Noot: Indien voldoende dames zich melden, zal er een extra uur van 20.30 – 21.30 uur worden gegeven.

Start lessen : maandag 2 oktober

Locatie : Niedorphal Winkel

Tijden :

13.30 – 14.30

Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Daarnaast kunt u altijd onze website www.svsparta.nl bezoeken voor actuele informatie. Mocht u nog met vragen zitten kunt u altijd één van de bestuursleden benaderen.

 

Met vriendelijke sportgroet,

Bestuur van SV Sparta.


8. Doedag 21 oktober 2006