ARCHIEF SPARTA GYMNASTIEK

seizoen 2007-2008

Inhoudsopgave

  1. Foto's jubileumfeest 125 jaar Sparta
  2. Nog meer foto's jubileumfeest 125 jaar Sparta
  3. Streetdance uitvoering 15 juni 2008

Jaarvergadering 3 april 2008

Tijdens de jaarvergadering op 3 april 2008 werden Trudie van Herwerden, Annemiek Vonk en Gerie van den Kommer in de bloemetjes gezet vanwege hun (al meer dan) 50 jarig lidmaatschap.

Jaarvergadering 3 april 2008 Jaarvergadering 3 april 2008

Springwedstrijden 12 april 2008

Springwedstrijden 12 April 2008 Warmenhuizen Springwedstrijden 12 April 2008 WarmenhuizenDe jeugdleden van de afdeling gymnastiek hebben afgelopen zaterdag deelgenomen aan de recreatieve springwedstrijden. Dit is een erg leuke wedstrijd waar de groepen strijden tegen diverse andere verenigingen uit de omgeving. De groepsindeling, namen en totaalstanden zijn als volgt:


12 jaar en ouder Namen Totaal
Sparta 9 Nadine, Maartje, Meike, Natascha, Sabrina 179,5
Sparta 10 Robin, Lianne, Sandra, Hannah, Sophie 166,2
9 t/m 11 jarige    
Sparta 4 Kirsten, cynthia, Jaro, Youri, Thijmen, Justin 187,7
Sparta 8 Maureen, Anna, Joris, Charlotte, Desiree, Annet 177,4
6 t/m 9 jaar    
Sparta 1 Britt,kelly, Amber, Thijs, Maria, Timo 156,8
Sparta 2 Eva, Stijn , Shara, Luisa, Kay, Livvy 167,3
Sparta 3 Nino, Marilene, Ilse, Bo, Jessica, Celine 172,6
Sparta 5 Kyara, Michelle, Megan, Amber, Lumma, Nikki 169,2
Sparta 6 Frederique, Karlijn, Sacha, Famke, Floor, Fleur 168,4
Sparta 7 Erik, Finn, Floris, Luuk, Max, Jay 168

Daarnaast zijn de uitslagen van de andere verenigingen te vinden op de KNGU site, district Mid West. http://mw.kngu.nl/uitslagen

Springwedstrijden 12 April 2008 WarmenhuizenSpringwedstrijden 12 April 2008 WarmenhuizenSpringwedstrijden 12 April 2008 WarmenhuizenSpringwedstrijden 12 April 2008 WarmenhuizenSpringwedstrijden 12 April 2008 WarmenhuizenSpringwedstrijden 12 April 2008 Warmenhuizen


Krantenartikelen
Turnsters Sparta halen paar honderd euro op

Bron: http://www.nhd.nl, Gepubliceerd op 13 januari 2008

Foto NHD Niedorp - 

De turnmeisjes van de SV Sparta Niedorp hebben zaterdag in de gemeente lege flessen opgehaald. In totaal wisten de turnsters 390 euro op te halen voor de clubkas.

Met het geld wil de vereniging een nieuw springtoestel (mede-)financieren.


Bondsspeld voor trouwe leden SV Sparta

Bron: http://www.nhd.nl, artikel gepubliceerd op 17 februari 2008.

Jan Muijs (l) en Henk van de Kommer. Foto John Oud Nieuwe Niedorp -  Tijdens het jubileumfeest van SV Sparte zaterdagavond hebben Jan Muijs en Henk van de Kommer de gouden speld van de KNGU ontvangen.

Het was een feestelijke jubileumviering zaterdagmiddag en -avond voor Niedorpse sportvereniging voor turnen, badminton en tafeltennis. Bij sportzaal De Snip in Nieuwe Niedorp lieten de jongste leden ballonnen op en werd er 's avonds volop feestgevierd.

Voorzitter Jan Muijs (l) en Henk van de Kommer ontvingen uit handen van rayonvoorzitter P. Weel van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) de gouden bondsspeld vanwege hun verdiensten voor de turnsport in het algemeen en voor SV Sparta in het bijzonder. Beiden kregen ook nog een kleinood vanwege veertig jaar lidmaatschap van Sparta, dat domicilie houdt in zowel Winkel als Nieuwe Niedorp.

Namens gemeente Niedorp bracht wethouder Jan Piet Beers de jubilerende club een bos bloemen en een enveloppe met inhoud.


Schager Courant 30 januari 2008


Verslagen keurploeg door Marit Klok
15 Juni 2008, Sparta plotseling ook vertegenwoordigd op koppelwedstrijd.

15 Juni 2008, Roos van Vilsteren15 Juni 2008, Roos van Vilsteren15 Juni 2008, Roos van VilsterenDrie dagen voordat deze wedstrijd plaats zou vinden, kreeg Sparta mail van de organisatie. Er was een turnster uitgevallen. Roos van Vilsteren mocht deelnemen. Dit deed zij graag, dus reisde zij met haar ouders afgelopen zondag af naar Beverwijk. Een koppelwedstrijd is een cadeautje voor turners en turnsters uit de 3e en 4e divisie. Aan het eind van het turnseizoen worden deze als duo aan elkaar gekoppeld. Dit wordt door middel van loting bepaald. Als koppel moet je beide goed zijn en volg je elkaar ook in de wedstrijd. Je wenst elkaar succes en ieder gaat dan zijn/haar wedstrijd in. De turners doen hun eigen toestellen als rek, ringen en voltige. En de turnsters draaien ook hun eigen parcours. Roos werd gekoppeld aan Bas Peters van Turnlust uit Alkmaar. Hij is een pupil uit de 3e divisie. Roos is een pupil uit de 4e divisie, dus dat paste mooi bij elkaar!

Roos opende haar wedstrijd met een keurige vloeroefening. Deze werd beloond met een 9.25. Een super cijfer! Toen naar de sprong. Ook deze ging zeer voorspoedig en resulteerde in 8.55. Brug turnde Roos zoals we van haar gewend zijn met een score van 9.15. En toen de balk. Wie was er dit keer sterker, Roos of de balk… het werd Roos. Keurig! Wat een wedstrijd! Voor balk behaalde Roos 7.85. Met een fenomenale eindscore van 34.80 wist Roos van alle turnsters op een 6e plaats te eindigen. Bas Peters turnde ook sterk en eindigde als 10e. Samen zorgden zij er voor dat ze op een 8e plaats kwamen. Een mooi resultaat.

In de tussentijd die verstrijkt tussen het tellen van de punten en de einduitslag, mocht je zogenoemde recordpogingen vestigen. Dit kunnen zowel heren- als dames onderdelen zijn. Bijvoorbeeld borstwaartsom trekken aan het rek. Dit is een heren krachtonderdeel, waar Roos er 7 wist te halen. Ze mocht ook proberen te flanken op een paddestoel (dit is een kleine versie van een voltige paard waar jongens op leren om rondjes te draaien op hun handen). Maar omdat je hier wel echt jaren op moet oefenen lukte dit niet zomaar. Wel was er een stralende lach op het gezicht van Roos. Zij heeft deze wedstrijd helemaal in haar eentje geklaard. Voor Sparta was het seizoen al af, maar Roos deed er nog een schepje bovenop. En dan is het nu echt vakantie.

7 Juni 2008, Rayon Noord zit boordevol talent, óók van Sparta.

Rayonwedstrijden 8 junie 2008, in het midden Roos van VilsterenRayonwedstrijden 8 juni 2008, Roos van VilsterenAfgelopen zaterdag werd er een rayon team wedstrijd georganiseerd. In deze wedstrijd strijden de 6 rayons van onze regio tegen elkaar. Deze wedstrijd wordt gehouden in de 4e divisie en het rayon nodigt 5 turnsters uit die over het gehele seizoen gezien het beste waren om met elkaar te strijden tegen de andere rayons. Daar turnen een erg individuele sport is en je het gehele seizoen tegen elkaar strijd, is het erg leuk om nu juist mét je directe concurrenten samen een wedstrijd te voltooien. De volgende rayons scharen zich in onze regio. Van onder naar boven rayon ´t Gooi, rayon Amsterdam, rayon Zaanstreek/Waterland, rayon Kennemerland, rayon West-Friesland en ons eigen rayon Noord.

Rayonwedstrijden 8 juni 2008Roos van Vilsteren en Lisa Munster hebben beide een zeer goed seizoen geturnd en stonden in de competitie binnen ons rayon steeds op het podium. Deze twee turnsters werden dan ook uitgenodigd om naar Amsterdam af te reizen. De andere turnsters waren afkomstig uit Hippolytushoef, Schagen, Middenmeer en Heerhugowaard. Per toestel mochten er steeds 4 turnsters hun oefening laten zien, waarvan dan de beste 3 cijfers telden voor de eindscore. Het werd een zeer sportieve en ontspannen wedstrijd, waarbij ook nog een prijs naar rayon Noord ging. Het team van de pupillen 1, 4e divisie, waar o.a. Roos van Vilsteren aan deelnam werd met een eindscore van 104 tweede. Alle 5 de turnsters kregen een medaille mee naar huis. In de pupillen 2, 4e divisie, met Sparta deelneemster Lisa Munster, werd er sterk geopend op sprong. Uiteindelijk belandden zij met een eindscore van 98.45 net naast het podium op een vierde plaats.

Rayonwedstrijden 8 juni 2008, 2de van links is Lisa MunsterMet deze wedstrijd is er een eind gekomen aan het seizoen van de keurploeg van Sparta. Wederom kijken wij terug op een zeer geslaagd seizoen waar vele medailles mee naar Niedorp werden genomen. Maar bovenal een seizoen waarin het plezier en de sportiviteit de boventoon voerde. Dankzij de grote inzet van de turnsters, de ouders die hier onvoorwaardelijk achter staan, de trainster en het bestuur kijkt Sparta terug op een mooi jaar. Allen bedankt!

24 Mei 2008, Een 1, 2, 3-tje voor Sparta!

De basisklasse van Sparta bestaat uit een driespan van Arlette Schenk, Lianne Bouma en Joyce van de Kroon. Deze drie turnsters mochten zaterdag in Waarland tegen de omliggende verenigingen hun krachten meten. Zij deden dit met groot succes!

24 mei 2008, Waarland basiswedstrijdenDe dames mochten op sprong beginnen. Hier turnden zij alle drie een plus. Je turnt dan een moeilijkere sprong en de uitgangswaarde stijgt in plaats van een 10.00 naar 10.50. Alle drie de dames hadden goed gesprongen. Arlette ontving 8.80, Lianne 9.40 en Joyce 9.50. We vervolgden de wedstrijd naar de ongelijke brug. Hier waren de verschillen minimaal en werd het voor de jury opletten geblazen. Arlette kreeg voor haar oefening 8.10, Lianne 8.20 en Joyce 8.60. De spanning steeg toen we bij balk aankwamen. Arlette vergat zomaar een sprong te maken. Dit wordt door de jury bestraft met een aftrek van 1.00. Dat is streng, maar het verschil moet ergens gemaakt worden. Voor haar balk oefening kreeg Arlette toch nog 8.60, Lianne 9.20 en Joyce 8.60. Net wanneer je denkt dat je nu alle toestellen gehad hebt waar je van af kunt vallen, had Lianne toch nog een verrassingselement. Arlette stond inmiddels weer op scherp en ontving voor haar vloer oefening 9.10. Lianne maakte een schitterende handstand en kon niet meer terug, ze viel de verkeerde kant op. Een val wordt altijd bestraft met 0.50 aftrek. Zonde, maar Lianne wist toch nog 8.60 in de wacht te slepen. Joyce was zaterdag in bloedvorm en breidde haar voorsprong verder uit. Zij kreeg voor haar vloer oefening 9.20. Nu werd het wachten op de prijsuitreiking. De dames kwamen keurig netjes oplopen en om de beurt kregen zij een diploma. En toen werden de medaille plaatsen bekend gemaakt. Arlette Schenk mocht de bronzen plak in ontvangst nemen. Lianne Bouma was goed voor het zilver. En Joyce van de Kroon won de wedstrijd en kwam op het hoogste schavot te staan. De gouden medaille ging naar Joyce. Het werd een onderonsje voor Sparta. Met drie deelneemsters bezette Sparta alle drie de plaatsen van het ereschavot!Basiswedstrijden Waarland 24 mei 2008Basiswedstrijden Waarland 24 mei 2008

Op 7 juni mogen Roosvan Vilsteren en Lisa Munster nog afreizen naar Amsterdam en dan komt er een einde aan een lang en bewogen turnseizoen voor Sparta.

17 mei 2008, Turntak Sparta klimt naar nóg hoger niveau.

In de finale die 17 mei gehouden werd in Heerhugowaard, deed de beste 55% van de regio mee. Van de 9 Spartanen die zich voor deze wedstrijd wisten te plaatsen keerden er 6 met een medaille huiswaarts. Vele familieleden namen plaats op de tribune en kwamen ogen te kort om alle meisjes te kunnen volgen. Wat werd er met de turnsters meegeleefd. De euforie na afloop was groot.

Lisanne Ursem was de eerste turnster van Sparta die de sterren van de hemel turnde. De concurrentie was groot en de jurering streng. Een zeer nette brugoefening leverde de hoogste score van het gehele deelnemersveld op. 8.80 mag er zijn. Voor de balk kreeg Lisanne 7.65. Vloer werd beloond met 8.90, de hoogste score van Lisanne dit seizoen. En voor de sprong behaalde zij 8.75. Bij elkaar leverde dit 33.80 op en kreeg zij de bronzen plak uitgereikt.

Voor de aansluitende wedstrijd stonden Ilona Groen, Lotte Dirkmaat en Sasja Boontjes alweer klaar. Omdat de trainster zich onmogelijk in drieën kan verdelen, was ook Wendy Schrijver daar om de turnsters goed door de wedstrijd te begeleiden. Zij deed dit op uitstekende wijze. Ilona mocht starten op brug. Een mooie oefening, maar bij de landing viel zij lelijk. Een zere knie maakte dat Ilona hier haar wedstrijd eindigde. De vereniging wenst haar via deze weg veel strekte. Lotte Dirkmaat turnde een ijzersterke wedstrijd. Zij liet het beste van zichzelf zien. Slechts één turnster toonde zich zaterdag sterker. Lotte mocht voor haar prestaties de zilveren medaille in ontvangst nemen. Zij vergaarde een eindtotaal van 32.85. Voor de vloer kreeg Lotte 8.35, sprong 8.40, brug 8.60, en balk 7.50. Aan de andere kant van de wedstrijdvloer turnde Sasja Boontjes. Sasja mocht starten op vloer. Haar oefening ging goed, toch zag de jury hier en daar toch een kleine hiaat. 7.25 is een nette score. Sasja zette een inhaalrace in. De overige 3 toestellen liet zij zien bij de sterkste te horen. Voor sprong had Sasja ruim de hoogste score van 8.75. Voor brug kreeg zij 7.45 en een keurige balkoefening werd beloond met 8.70. Haar eindtotaal was 32.15. Hiermee kreeg Sasja de bronzen medaille om haar nek. Tussen nummer 3 en nummer 1 lag slechts 0.15 verschil. Er werd dus met recht een finale geturnd.

Heerhugowaard 17 mei 2008Julia Spaansen, 17 mei 2008, HeerhugowaardJulia Spaansen, 17 mei 2008, HeerhugowaardIn de laatste wedstrijd waren er nog 5 deelneemsters van Sparta die de uitdaging voor het eremetaal aan gingen. Julia Spaansen die zich knap wist te plaatsen voor deze finale turnde een superwedstrijd. Eindelijk was Julia de zenuwen de baas en kon zij laten zien wat ze in zich heeft. Nog nooit eerder stond Julia op het podium. De hele vereniging is trots op haar prestatie van het afgelopen weekeinde. Julia mocht haar wedstrijd beginnen op brug. Voor haar oefening kreeg zij 7.95. Op de balk bleef Julia staan en ontving 7.70. Voor een mooie vloeroefening behaalde zij 8.40. En voor een sprong die veel snelheid kende kreeg Julia 8.80. Bij elkaar leverde dit 32.85 op en werd zij naar het podium geroepen om de bronzen plak in ontvangst te nemen. Julia zelf was zeer verbouwereerd en stond zelfs even te wankelen op het podium. De Sparta aanhang op de tribune ging compleet uit zijn dak. Wat een mooie beloning voor het harde trainen. Pas na de prijsuitreiking drong het tot Julia zelf door en haar overtuigende lach bleef nog het gehele weekeinde op haar gezicht.Julia Spaansen 17 mei 2008, Heerhugowaard

Daphne Blokker, Daphne Koolen en Roos van Vilsteren turnden ook alle drie een zeer goede wedstrijd. Daphne B plaatste zich als verrassing voor deze wedstrijd en heeft het beste van zichzelf laten zien. Voor de brug kreeg Daphne B 7.65, balk 6.10, vloer 7.80, en voor sprong 8.60. Met 30.15 eindigde Daphne B op een 12e plaats. Daphne Koolen turnde sterk. Voor de brug ontving Daphne K 8.80, balk 7.45, vloer 8.50 en sprong 8.70. Met 33.35 werd Daphne K keurig 8e. Overtuigend kampioen in deze klasse van pupillen 4e divisie werd Roos van Vilsteren. Met 0.60 voorsprong op nummer 2 mocht Roos zichzelf e winnares van de finale noemen. Een gouden medaille bevond zich nog niet in haar prijzenkast. Veel zilver, een paar brons en nog een medaille van het districtkampioenschap van vorig jaar maakte Roos een geduchte tegenstandster, maar de gouden ontbrak nog in haar lijst. Dit weekeinde was het goud voor Roos! Voor de brug kreeg Roos 9.15, balk 8.35, vloer 8.90 en sprong 9.05. 35.45 was het eindtotaal en Roos beklom het hoogste schavot.

Maar de medailleregen van Sparta was nog niet voorbij. Ook Lisa Munster was nog goed voor een bronzen plak. Lisa die inmiddels ook al een indrukwekkende prijzenkast heeft mocht deze bronzen medaille eraan toevoegen. Lisa ontving voor sprong 8.35. Voor brug kreeg zij 8.80, dit was de hoogste score van alle andere turnsters uit haar niveau. Voor balk ontving zij 7.05 en vloer 7.50. Met 31.70 kreeg Lisa de bronzen medaille uitgereikt.

Op 24 mei mag de basisklasse in Waarland nog een keer aantreden en op 7 juni sluit Sparta haar wedstrijdseizoen af met een rayonteamwedstrijd in Amsterdam. Sparta gaat er nog even tegenaan en zal dan genieten van een welverdiende zomervakantie.

19 April 2008: Lotte Dirkmaat verovert de gouden medaille.

Lotte Dirkmaat, 19 April 2008, Den HelderAfgelopen zaterdag reisde Sparta af naar Den Helder en streed om de podiumplaatsen in de 2e competitie wedstrijd van de 6e en 7e divisie. Middels deze wedstrijd, in combinatie met de 1e competitie wedstrijd, konden de turnsters zich plaatsen voor de finale op 17 mei in Heerhugowaard. Je moet dan bij de beste 55% zien te eindigen gezien over 2 wedstrijden.

Marit Klok en Lisanne van Vilsteren, 19 April 2008, Den HelderLisanne van Vilsteren, 19 April 2008, Den HelderReeds bij de eerste ochtendgloren ging Sparta op weg. Lisanne Ursem mocht de spits afbijten. Zij mocht op sprong beginnen. Een keurige sprong leverde 8.75 op. Lisanne haar brugoefening verliep heel soepel. Alle onderdelen werden netjes achter elkaar geturnd. 8.65 was het resultaat. Het volgende onderdeel was de balk. Altijd spannend natuurlijk want de balk is slechts 10 cm breed. Lisanne wiebelde wel wat, maar bleef staan. 7.70 was deze wedstrijd één van de hoogste scores. Toen alleen de vloeroefening nog. Deze ging grandioos. Lisanne deed wat ze moest doen en behaalde 8.80. Bij elkaar leverde dit een eindscore op van 33.90. Hiermee eindigde Lisanne op een 4e plaats en kreeg een bronzen medaille omgehangen. Een 4e plaats van de 27 deelneemsters is een prima resultaat!

Ilona Groen mocht het opnemen tegen 26 deelneemsters. Ilona opende met een spectaculaire vrije oefening op de vloer. Zij moest als laatste starten en de overige toestellen waren al klaar. De muziek ging aan en de zaal viel stil. Met open mond keek het publiek naar de vloer oefening van Ilona die beloond werd met 8.25. Toen door naar de sprong. Ilona springt met plank over de pegasus en heeft hier hard voor getraind. 8.35 is een mooie score. Op de brug liet Ilona een kleine steek vallen door haar element naar de hoge legger niet mooi af te maken. Wel mocht ze haar afsprong nog laten zien. Brug leverde Ilona 6.90 op. De balkoefening was zonder wiebelen, maar wel met een val. Toch kreeg Ilona voor de balk nog 8.25. In totaal maakte dit 31.40 en hiermee stond Ilona net naast het podium. Ilona eindigde op de 5e plaats en greep daarom net naast de medailles.

Lotte Dirkmaat, 19 April 2008, Den HelderHaar clubgenote Lotte Dirkmaat wist wel op het podium te eindigen. En wel met een gouden medaille! Lotte heeft een super wedstrijd gedraaid. Ze begon op vloer en zette direct 9.20 op het scorebord. Veruit de hoogste score van het deelnemersveld. Hiermee bouwde Lotte zo’n voorsprong op dat ze eigenlijk niet meer in te halen viel. Op de sprong had Lotte een verrassingselement. Zij sprong met plank over de kast. Dit was een goede zet en leverde 8.90 op. De brugoefening van Lotte was 8.60 waard. Een stabiele balkoefening kreeg een score van 7.10. Lotte Dirkmaat, die vorig seizoen een jaar oversloeg door een gebroken teen, liet deze wedstrijd zien dat ze weer helemaal terug is. Met een gouden medaille om haar nek vertrok Lotte weer naar Niedorp.

Sasja Boontjes, 19 april 2008, Den Helder Sasja Boontjes, 19 april 2008, Den HelderIn de laatste wedstrijd van de dag was het de beurt aan Sasja Boontjes. Sasja mocht op brug beginnen. De concurrentie was deze wedstrijd groot. Sasja zette alles op alles en deed een voor haar nieuwe afsprong. Opspreiden hele draai wordt beloond met een hogere uitgangswaarde. Sasja ontving voor haar brugoefening 7.65. Sasja haar balkoefening had hoge sprongen en een statische handstand. Voor de balk kreeg Sasja 7.85. De vloeroefening van Sasja was tot in de puntjes afgewerkt en leverde een mooie score van 8.70 op. Nu nog de sprong over de pegasus. Deze was 8.55 waard. Met een eindscore van 32.75 mocht ook Sasja op het podium komen. Zij kreeg de bronzen plak. Hiermee was het weer een succesvolle dag voor Sparta en keerden wij tevreden huiswaarts.

Zarah de Haan, 19 april 2008 Den HelderDe volgende dag was Zarah de Haan aan de beurt. Zarah mocht een toestelfinale turnen in Wormer. Er waren 21 deelneemsters. Zarah begon op de vloer en zette een keurige oefening neer. Een 9.40 is een geweldig resultaat, maar net niet genoeg voor het ere schavot. Op vloer werd Zarah 4e. Sprong werd beloond met 7.75. Brug ging goed, maar bij de landing kwam er net een handje aan de grond. Dit kost 0.50 en 9.35 was het resultaat. Een goede score, maar ook deze score was net niet genoeg voor een podiumplaats. Op naar de balk. De balk bleek voor Zarah tijdens halve draai op één been net iets te smal. Zij verliet de balk één maal voortijdig. En een val wordt bestraft met 0.50 aftrek. Zarah behaalde 8.50. Toen de prijsuitreiking kwam bleek 8.50 voldoende voor de zilveren medaille! Zarah werd 2e op de balk. Dit was een mooie afsluiting van een lang weekend.

5 april 2008, Basisklasse van Sparta bezet het podium.

Waarland 5 april 2008In Waarland werd afgelopen zaterdag een basiswedstrijd georganiseerd. Deze wedstrijd was speciaal voor de kinderen die geboren zijn in het jaar 2000 of 2001. Van Sparta waren er 3 deelneemsters. Dit waren Joyce van de Kroon, Lianne Bouma en Arlette Schenk. Alle drie de meisjes zagen er keurig uit. Zij hadden het gym- en trainingspak van de vereniging aan en de haren waren netjes vast gebonden. Joyce, Lianne en Arlette waren al een aantal maanden aan het oefenen om hun oefeningen onder de knie te krijgen. Dit lukte naar behoren, maar op de wedstrijddag moet het natuurlijk ook nog lukken. Al tijdens de inleiding werd er door de Spartanen hoge ogen gegooid. Maar dat we met 3 meisjes een vol podium zouden bezetten, hadden we toch niet vermoed. Joyce van de Kroon was de jongste deelneemster en blinkt met name uit in haar hoge zwaaien aan de brug. Zij behaalde voor dit toestel 8.90. Voor balk kreeg Joyce 9.30, vloer 8.70 en sprong 8.80. Hiermee kwam zij op een eindtotaal van 35,70 en mocht zichzelf de beste van de dag noemen. Lianne Bouma liet een uitstekende sprong zien. Deze had veel kracht en snelheid. Voor sprong behaalde Lianne 8.70, brug 8.50, balk 9.10 en vloer 8.50. Met een eindscore van 34,70 werd Lianne werd 2e. Arlette Schenk treedt in de voetsporen van haar grootvader die ook jarenlang lid was van Sparta. Arlette liet zaterdag zien wat balk turnen is. Zonder wiebelden bleef Arlette op de balk staan. Zij kreeg dan ook 9.20 voor haar balkoefening. Voor haar vloeroefening kreeg zij 8.40, sprong 8.50 en voor brug eveneens 8.50. De derde plaats was met 34,60 voor Arlette. Er zat slechts 0,10 tussen de nummer 2 en 3, dus dat wordt de volgende keer nog erg spannend. In deze wedstrijd mocht Sasja Boontjes alvast haar jureerkwaliteiten uitproberen, en de turnsters werden begeleid door Naomi Sleper en Wendy Schrijver. Meiden, bedankt!

Waarland 5 april 2008Aan de andere kant van Noord-Holland streden Roos van Vilsteren en Lisa Munster om de beste plaatsen van het provinciaal kampioenschap 4e divisie. Roos mocht haar wedstrijd op balk beginnen. Roos verliet de balk één keer voortijdig en ook haar afsprong verliep niet zoals het zou moeten. Desondanks behaalde Roos voor balk toch 7.55. Door naar de vrije oefening op de vloer. Op dit toestel liet Roos een voor haar nieuw onderdeel zien. Nog niet eerder heeft zij in een wedstrijd bruggetje achterover in haar oefening getoond. Roos kreeg 7.90. Sprong ging super, 8.85 was het resultaat. Tijdens het inturnen op brug ging salto achterover niet helemaal juist. 2 bloedende tenen was het gevolg. Toch verbleekte Roos geen moment. De tenen werden ingepakt en Roos deed in de wedstrijd gewoon haar oefening met salto af. Dit getuigde van grote klasse. Voor haar brugoefening behaalde Roos 8.80. Hiermee kwam Roos op een eindtotaal van 33.10 en eindigde op de 20ste plaats.

Waarland 5 april 2008Lisa Munster mocht in de laatste wedstrijd aantreden. Lisa turnde een sterke wedstrijd. Ze begon op vloer. Een keurige oefening, maar het resultaat viel iets tegen. Lisa scoorde 7.55. Op de overige 3 toestellen begon Lisa een ware inhaalslag. Sprong werd beloond met 9.05, een keurige brugoefening zette 8.80 op het scorebord en een stabiele balkoefening was 8.40 waard. Het eindtotaal was 33.80 en hiermee eindigde Lisa op een keurige 8e plaats. Met deze resultaten mag Sparta weer terug kijken op een geslaagd weekend.

Waarland 5 april 2008Waarland 5 april 2008Waarland 5 april 2008Waarland 5 april 2008Waarland 5 april 2008Waarland 5 april 2008Waarland 5 april 2008Waarland 5 april 2008Waarland 5 april 2008 Waarland 5 april 2008 

15 maart 2008, Sasja Boontjes prolongeert rayontitel turnen rayonkampioenschappen op Texel.

Het was een ware prijzenslag voor Sparta op Texel. Met de boot van 8.30 vertrok Lisanne Ursem naar het eiland om de spits af te bijten in een reeks van 4 wedstrijden. De oversteek verliep kalm en zo voelde Lisanne zich ook in de wedstrijd. Lisanne turnt pupillen 2 6e divisie. Overslag over de kast leverde geen problemen op, maar getuigde niet van grote zelfverzekerdheid. Onmiddellijk zette Lisanne dit recht op brug, balk en vloer en liet de overige deelnemers zien wie Lisanne Ursem was. Deze toestellen verliepen formidabel. Er was afgelopen zaterdag geen open jurering en dit betekende dat de cijfers niet bekend werden gemaakt. Er was dus bij de prijsuitreiking nog geen enkele indicatie, behalve dan de eigen inschatting van turnster en trainster. Nu kun je in een deelnemersveld van 23 niet alles in de gaten houden, al hadden we wel in de gaten dat we zeker niet onderin zouden eindigen. Toen Lisanne naar voren werd geroepen om een zilveren medaille op te halen was dit een ware verrassing, maar zeer zeker een verdiende medaille. Lisanne scoorde voor sprong 8.50, brug 8.45, balk 7.80 en vloer 8.80. Dit leverde een eindtotaal van 33.55 op.

Dat een goed begin het halve werk is bleek in de loop van de dag. In de tweede wedstrijd ging Ilona Groen in de jeugd 6e divisie de strijd aan tegen 28 deelneemsters. Wat groeit Ilona dit seizoen. Zij laat in de trainingen zien wat volharding is. En hard trainen wordt altijd beloond. Dit rayonkampioenschap was zij slecht 0.20 verwijderd van een podiumplaats. Alle vier haar toestellen verliepen uitstekend. Ook Ilona Groen is een geduchte tegenstander in de turnsport. Op vloer kreeg Ilona 8.25, sprong over het pegasus 7.70, ongelijke brug 8.25 en voor balk 8.30. Met 32.50 heeft Ilona patent op de 7e plaats. Wij houden haar in de gaten!

Reeds in de derde wedstrijd mochten Lotte Dirkmaat en Bregje Hinke aantreden. Zij komen uit in de jeugd 7e divisie. Lotte en Bregje zorgden deze wedstrijd voor vele verrassingen. Voor zich zelf, de ouders op de tribune en de trainster. De ene keer ging een oefening boven verwachting, de andere keer viel een oefening tegen. Maar toen de uitslag daar was, kwam de grootste verrassing. Beide turnsters gingen met medailles naar huis. Lotte met de zilveren en Bregje met de bronzen. Lotte turnde 32.20 bij elkaar. Voor balk kreeg zij 6.10, vloer 9.00, sprong 8.50 en brug 8.60. Bregje turnde totaal 31.05. Zij kreeg voor balk 7.20, vloer 7.30, sprong 8.35 en brug 8.20. Meiden, goed gedaan!

En toen was het de beurt aan Sasja Boontjes. Zij had een titel te verdedigen en prolongeerde deze met succes. De overtocht met de boot bezorgde Sasja geen onstabiliteit. Zelfverzekerd stond zij op de balk. Met grote overtuiging turnde Sasja haar vloeroefening. En met snelheid sprong zij over de pegasus. Voor de ongelijke brug kreeg Sasja 7.45, balk 8.10, vloer 9.00 en sprong 8.60. Haar eindscore leverde 33.15 op en hiermee sleepte voor het tweede opeenvolgende jaar de rayontitel naar Niedorp. En dit terwijl Sasja een divisie is gepromoveerd. Deze titel getuigd van grote klasse. Met een titel en vier medailles op zak zette Sparta met de laatste boot die van Texel vertrok weer voet op vaste bodem.

8 Maart 2008, Sparta heeft genoten van districtwedstrijd 4e divisie

Tussen alle turntalenten in het gehele district, wat een gebied bestrijkt van Noord-Holland, stukje Zuid-Holland, stukje Utrecht en Flevoland, turnden ook Roos van Vilsteren en Lisa Munster. Naast topclubs als K en V Opmeer, DOS Vianen en Turnace Amsterdam, staat ook Sparta Niedorp gepresenteerd. Roos en Lisa worden tegenwoordig herkent tussen al deze talenten. In deze voorwedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap moest je bij de beste 9 zitten. Sparta eindigde van de 40 voorgeselecteerde turnsters bij de bovenkant van de helft en keerde trots huiswaarts.

Roos van Vilsteren mocht de spits afbijten. Zij turnde een prima wedstrijd. Al haar directe concurrenten uit het rayon liet zij achter zich. Op balk kreeg Roos 7.75, vloer 8.55, sprong 8.20 en brug 8.80. Met een eindtotaal van 33.30 eindigde Roos op een keurige 20ste plaats.

Ook Lisa Munster turnde de sterren van de hemel en liet iedereen van ons eigen rayon, van Alkmaar tot Texel, achter zich. Dit betekent dat de concurrentie uit het overige gebied rond en voorbij Amsterdam komt. Lisa scoorde op balk 7.90, vloer 7.90, sprong 8.55 en brug 7.45. Bij elkaar leverde dit 31.80 op en eindigde Lisa op een 16e plaats.

Beide turnsters hebben op dit niveau een zeer goede prestatie neergezet. Sparta heeft afgelopen zaterdag genoten van hun bijdrage en hoopt dit nog lange tijd te mogen doen.

24 februari 2008, Wisselende resultaten bij de 2e comp. 4e en 5e divisie.

Afgelopen zondag had de 4e en 5e divisie van Sparta haar 2e competitie wedstrijd in Schoorl. In de eerste wedstrijd waren het Daphne Koolen, Roos van Vilsteren, Daphne Blokker en Lisa Munster die om de felbegeerde plaatsen op het ereschavot streden. Daphne Koolen turnde een constante wedstrijd. Haar balkoefening leverde 7.65 op. Vrije oefening ging keurig en 8.60 was het resultaat. Sprong ging door een blessure iets minder, maar werd toch met 8.50 beloond. En Daphne haar brug was grandioos. Geen enkele fout, alles keurig netjes. Deze oefening was 9.20 waard. Met een eindtotaal van 33.95 kwam Daphne slechts 0.05 te kort voor het ereschavot. Maar een 6e plaats in dit sterke deelnemersveld is toch een prima score. Roos van Vilsteren, die twee weken geleden nog schitterde op de rayonkampioenschappen, had zondag niet helemaal haar dag. De balk werd twee keer vroegtijdig verlaten, maar had toch nog een 7.35 tot gevolg. Vrije oefening was 8.40 waard. Sprong werd beloond met 8.85 en de brugoefening met ongelijke liggers had zelfs een score van 9.00. Bij elkaar opgeteld maakt dit 33.60 en eindigde Roos op een 7e plaats. Daphne Blokker turnde haar beste wedstrijd van dit seizoen. Zij kreeg voor balk 7.70. Vloer 7.80. Sprong maarliefst 8.80 en brug 8.00. Allemaal prima scores. Waar Daphne Blokker vaak net buiten de prijzen valt, had zij afgelopen zondag een geluk bij een ongeluk. Zij werd door de organisatie zomaar ingedeeld in een andere divisie. Met een eindscore van 32.20 kreeg Daphne opeens de bronzen medaille omgehangen. Och, je moet ook wel eens mazzel hebben.

Lisa Munster turnde een zeer goede wedstrijd. Lisa opende op brug ongelijk met 8.15. Op de balk zette zij een score neer van 7.95. Vrije oefening werd laag gejureerd maar wanneer dit in het algemeen bij alle turnsters wordt gedaan dan wint nog steeds de beste. Lisa vergaarde 6.95. Op sprong kreeg Lisa 8.50. Het eindresultaat van 31.55 mag er zijn en hiermee kreeg Lisa verdient de bronzen medaille. Dit was een mooi begin van haar vakantie. De auto stond ingepakt klaar en Lisa reed direct door naar het vliegveld. Fijn dat je mee deed Lisa! En Sasja, bedankt voor het begeleiden.

In de laatste wedstrijd was het de beurt aan Julia Spaansen. In de training laat Julia vaak mooi turnen zien, maar tijdens de wedstrijden heeft Julia nog al een moeite haar zenuwen in bedwang te houden. Julia opende hoopgevend op de brug met 8.40. Dit was de één na hoogste score van het gehele deelnemersveld. Dit was ook het geval met haar sprongcijfer van 8.80. Dit laat zien dat wanneer Julia haar zenuwen onder controle zou hebben heus een keer in de prijzen zal vallen. Echter op balk scoorde zij 6.55 en op vloer 6.00. Julia sprokkelde 29.75 bij elkaar en eindigde hiermee toch keurig op de 7e plaats. Al met al was het voor Sparta een leerzame dag die toch ook nog wel voor verrassingen zorgde. Op 8 maart zullen Roos van Vilsteren en Lisa Munster in Beverwijk strijden op het district kampioenschap voor een startbewijs voor het Nederlandse Kampioenschap 4e divisie. Via deze weg alvast veel succes.

10 februari 2008, Zarah de Haan zet zich op de kaart in de basisklasse

Afgelopen zondag werd er in Huizen een basiswedstrijd georganiseerd. De basisklasse kent geen officiële wedstrijden, hiervoor acht de KNGU de kinderen die in 2000 geboren zijn nog te jong. Wel wordt er hier en daar een wedstrijd georganiseerd waarin verenigingen vrij zijn om op in te schrijven. Deze keer was de wedstrijd in Huizen. Hier bevindt zich een sportzaal die permanent ingericht is als turnhal. De organiserende vereniging, die deze turnhal tot haar beschikking heeft, traint met de basisklasse uit het jaar 2000 al 5,5 uur in de week. Daar Sparta de luxe van een eigen turnhal niet kent en 3,5 uur in de week traint, is het erg leuk om toch aan deze wedstrijden deel te nemen.

Zarah de Haan mocht voor Sparta aantreden en deed in dit deelnemersveld zeker niet onder. Zarah opende zeer sterk op de ongelijke brug. Zij maakte hoge zwaaien en maakte haar oefening prima af. 9.20 stond genoteerd. Balk blijft slecht 10 cm breed en het is toch altijd weer een hele kunst om te blijven staan. Zarah stond rotsvast, ze scoorde 7.10. Op haar vloeroefening had ze erg hard getraind. Met name de koprol achterover kwam zeer goed tot haar recht. Voor de vloer behaalde Zarah 8.50. Nu alleen sprong nog. Zarah mag een handstandplat maken op verhoogd vlak. Je mag dan twee keer springen en het hoogste cijfer telt. Zarah kreeg 8.60. Met een eindtotaal van 33.40 eindigde Zarah op de 9e plaats. Dit is een keurige score in een deelnemersveld van 22 turnsters.

Een speciaal woord van dank gaat uit naar Wendy Schrijver. Zij stond onmiddellijk paraat om Zarah in deze wedstrijd te begeleiden toen de trainster door ziekte genoodzaakt was thuis te blijven. Wendy, bedankt!

2 Februari 2008; Roos van Vilsteren en Lisa Munster plaatsen zich voor district finale

De beste turnsters uit de regio streden afgelopen zaterdag in de 4e divisie voor een startbewijs naar de regio én district finale. Het blijft een moment opname, maar toch hangt het verdere verloop van het turnseizoen geheel van deze wedstrijd af. Twee turnsters van Sparta plaatsten zich en de sporthal van de Goorn voor deze finale. Het was een zware strijd die niet zomaar was gestreden.

Roos van Vilsteren en Daphne Koolen mochten bij de pupillen 1 aantreden. Hun clubgenootje Daphne Blokker leefde op de tribune erg mee. De wedstrijd startte voor deze spartanen op brug. Roos zette hier een 9.00 op het scorebord. Daphne volgde haar op de voet door 8.90 neer te zetten. Op de balk leek wel of de wind van buiten ook een beetje binnen waaide. Roos wiebelde maar trotseerde de storm en bleef op de balk staan. Zij scoorde 8.90. Voor Daphne ging de storm niet liggen. Zij viel helaas en een 7.00 was het resultaat. Dit is overigens een score waar je nog prima mee thuis kunt komen, maar in de 4e divisie in dit deelnemersveld net iets te kort. Op vloer sprankelden de beide dames. Keurige oefeningen, bij het inturnen nog synchroon uitgevoerd. Roos behaalde 8.90 en Daphne kreeg 8.45. Overslag over de pegasus is bij beide geen favoriet. Maar wel noodzakelijk om de wedstrijd te volbrengen. Roos turnde 8.45 en Daphne 7.70. Nu kwam het wachten op de uitslag. De spanning steeg, zijn we door naar de volgende ronde? Jawel, Sparta zal weer aantreden en van zich laten horen. Roos mocht met de bronzen plak naar huis. Zij vergaarde 35.25. Daphne greep mis voor de doorstroming. Zij eindigde met 32.10 op de 23ste plaats.

Na lang wachten mocht Lisa Munster van start. Na een plezierige warming up mocht Lisa starten bij de vloer. Een mooie oefening werd beloond met 7.85. Dit cijfer viel wat tegen, maar er was nog niets verloren. Sprong ging prima en was 8.60 waard. Op de brug liet Lisa zien wat ze kon. Zolendraai roteerde iets te ver en een val was niet te vermijden. Desondanks kreeg Lisa 7.75. Nu moest het laatste toestel toch echt goed gaan, want van de doorstroming waren we nog lang niet zeker. Lisa voerde haar sprongen hoog uit, en de acrobatiek was goed, maar toch viel zij twee keer. Ze kreeg een 8.00. Haar eindtotaal van 32.20 zou, naar wij konden inschatten in dit deelnemersveld, niet genoeg zijn. Onder tijdsdruk verlieten wij de zaal nog voor de prijsuitreiking bekend was. Later deze avond kwam er telefoon. 32.20 was wél genoeg. Met een 11e plaats mag ook Lisa zich opmaken voor de regio én district finale.

19 januari 2008, Verrassende resultaten voor Sparta in de 6e en 7e divisie.

Het wedstrijdseizoen voor de 6e en 7e divisie werd afgelopen zaterdag geopend. In de donkere ochtendgloren  reden wij ons dorp uit op weg naar Den Helder. Ilona Groen promoveerde afgelopen jaar naar de 6e divisie en kwam zo in de keuze oefenstof terecht. Dit betekende dat er een hoop nieuwe onderdelen geleerd moesten worden. IJzersterk turnde Ilona haar wedstrijd. Geen enkele steek liet zij vallen. Op de ongelijke brug scoorde Ilona 8.80. Op de balk stond zij zeer vast en 7.90 was het resultaat. Op de vloer turnde Ilona voor het eerst haar oefening op muziek. Een nette turnster met een mooie oefening. Dit werd door de jury gezien en gewaardeerd. 8.30 was de één na hoogste score. Sprong over het pegasus sprong Ilona met trampoline. Voor deze sprong ontving zij 7.70. Bij elkaar leverde dit een puntentotaal van 32.70 op. Hiermee eindigde Ilona op een keurige 7e plaats van alle 26 turnsters.

In de volgende wedstrijd kwamen Sasja Boontjes en Lisanne Ursem aan bod. Ook Sasja promoveerde afgelopen seizoen naar de 6e divisie. Vorig jaar was zij onverslagen en dus een geduchte tegenstander. Er werd in de kleedkamer al over gesproken. Echter moet het dan nog wel worden waargemaakt en hier waren zowel trainster als turnster zelf niet van overtuigd. Sasja liet zien wat ze kon en liet geen punten liggen. De concurrentie was groot en de spanning steeg. Sasja opende op brug. 7.70 stond genoteerd. Een prima balkoefening resulteerde in 8.75. Haar vloeroefening op muziek bezorgde menigeen kippenvel en Sasja kreeg de hoogste score van alle turnsters. 8.90 is knap! Met sprong over het pegasus toonde Sasja een voor haar nieuwe sprong. Overslag met halve draai. Ook hiermee zette zij het hoogste cijfer van allemaal neer. Met een eindtotaal van 34.00 ontving Sasja de gouden medaille.

Lisanne Ursem liet in de 6e divisie zien wat ze kon. Maar ook hier was de deelname groot. Maarliefst 27 turnsters verschenen aan de start. Voor brug ontving Lisanne 8.65. Balk bleek niet haar sterkste toestel en resulteerde in 5.40. Vloer ging keurig en was 8.30 waard. Sprong was spannend, maar met een 8.60 hoef je niet meer onzeker te zijn. Bij elkaar leverde dit 30.95 op en hiermee eindigde Lisanne op een nette 7e plaats.

Lotte Dirkmaat en Bregje Hinke mochten in de vierde en laatste wedstrijd hun kunsten vertonen. Deze meisjes mochten starten op vloer. Beide turnden een keurige oefening. En beide kregen ze hetzelfde cijfer. 7.95. Dit geeft duidelijk aan hoezeer deze clubgenoten aan elkaar gewaagd zijn. Toch kwam er verschil. Bij sprong kreeg Lotte 8.50 en Bregje 8.05. Onmiddellijk zette Bregje dit recht in haar brugoefening. Hierbij ontving zij 8.40 en Lotte 8.15. Maar oh, die smalle balk… Lotte scoorde 7.80 en Bregje 7.00. Met een eindtotaal van 32.40 gaf Lotte zichzelf een prachtig verjaardagscadeau. Een zilveren medaille en een stralende glimlach. Bregje kwam met 31.40 slechts 0.10 te kort voor het ere podium. Zij eindigde op de 4e plaats. Nooit eerder was zij er zo dichtbij, maar we geven niet op! In het donker reden wij moe, maar voldaan ons dorp weer in.       

15 december 2007, Sparta gaat in de 4e divisie weer met medailles naar huis.

15 december Wieringerwerf Op de foto staan links Roos van Vilsteren, midden trainster Marit Klok en rechts Lisa Munster. Beide met een zilveren medaille op hun nek van het rayon kampioenschap in Wieringerwerf.

Zaterdagochtend in alle vroegte gingen de Spartanen op weg naar Wieringerwerf om deel te nemen aan de rayonkampioenschappen. Middels deze wedstrijd kunnen de turnsters zich plaatsen voor de provinciale kampioenschappen. Lisa Munster mocht in de Pupillen 2, 4e divisie, de spits afbijten. Zij werd begeleid door Sasja Boontjes, en wat zijn zij met z’n tweeën toch een ijzersterk team! Lisa begon bij de balk. Radslag, handstand en salto bleken voor Lisa geen probleem. Een 8.15 was het uitstekende resultaat. Op de vrije oefening vloer was de concurrentie groot. Toch deed Lisa met 8.30 niet onder. Bij de sprong over het pegasus zette zij 8.50 op het scorebord. En op de brug liet Lisa deze wedstrijd voor het eerst haar zolendraai zien. Hierbij moet je ophurken op de lage ligger, in ophurk 360 graden draaien en dan van ligger wisselen naar de hoge. Voor haar oefening behaalde zij 8.10. Bij elkaar turnde ze 33.05 en kreeg de zilveren medaille omgehangen.

Aan de andere kant van de turnzaal was Sparta met 3 meisjes vertegenwoordigd. Roos van Vilsteren, Daphne Koolen en Daphne Blokker streden op een plaats naar het provinciaal kampioenschap. Toeschouwers van onze club kwamen uit de andere kant van het land, en waren om 6.00 opgestaan om onze turnsters aan te moedigen. Zij kwamen echter niet voor niets, want ook hier hadden wij een prijswinnaar. Roos turnde een formidabele wedstrijd. Voor brug kreeg zij 9.05, op balk 8.20, vloer 7.95 en sprong een 8.00. Met een eindtotaal met 33.20 mocht Roos op het ereschavot plaats nemen. Zij nam de zilveren medaille in ontvangst. Daphne Koolen had deze wedstrijd haar zenuwen niet helemaal in bedwang. Zij turnde voor brug 8.50, balk 6.90, vloer 7.60 en sprong 8.00. Dit leverde een eindtotaal op van 31.00. Hiermee werd het heel spannend of zij wel door zou stromen naar het provinciaal kampioenschap. Zij eindigde op een 9e plaats en stelde zo haar startbewijs zeker. Daphne Blokker liet deze wedstrijd zien wat ze kon. Ze had het niet beter kunnen doen, maar helaas was de 11e plaats net niet genoeg voor de doorstroming.

Reeds in de derde en laatste wedstrijd kwamen Julia Spaansen en Ilse van der Kroon aan bod. Julia turnt in de pupillen 1, 5e divisie. Zij begon op vloer. Wat deed zij het goed! De jurering was streng, maar met 6.90 waren slechts twee turnsters beter op vloer. Op sprong zette Julia 8.05 op het scorebord. Bij de brug scoorde zij maar liefst 8.40! Op de balk was de koprol nog net iets te moeilijk. Toch is 6.40 een nette score. Met een eindtotaal van 29.75 krabbelt Julia steeds verder omhoog. Dit keer was het een 6e plaats, maar we houden haar in de gaten! Ilse van de Kroon die in de vorige wedstrijd een gebroken pols op liep, verscheen deze wedstrijd weer dapper aan de start. Zij komt uit in de instapklasse, 5e divisie. Het gips was er net een week af, veel trainingsuren zijn er in de voorbereiding dus niet geweest. Ilse begon op de balk en deed haar oefening uitstekend. 7.70 was het resultaat. Op de vloer scoorde Ilse 7.85, en bij de sprong was ze de beste van allemaal. Zij zette een 9.00 op het scorebord. Haar brugoefening was 7.65 waard. Met een eindtotaal van 32.20 kwam Ilse slechts 0.20 te kort voor een plaats naar het provinciaal kampioenschap. Toch werd Ilse knap 6e.

Een dag later, op zondag, was het de beurt aan Zarah de Haan. Zij komt uit in de basisklasse niv. 12. We reden naar Amsterdam om het daar in een enorme turnhal op te nemen tegen 27 turnsters uit allerlei rayons. Als enige deelneemster van Sparta stapte Zarah dapper voort tijdens de opmars. En zo kwam zij aan bij haar eerste toestel, sprong. Direct toverde zij een 9.40 op het scorebord. Dit was de hoogste score van het gehele deelnemersveld. Op brug behaalde Zarah 9.00. Op de balk moest Zarah als eerste starten. De zenuwen gierden door haar hele lichaam, en even werd het haar te veel. Toch herstelde zij zich op tijd en zette een keurige balk oefening neer. Het resultaat van 8.80 mocht er zijn. Nu nog naar de vloer. Hiervoor kreeg Zarah 8.40. Met een eindtotaal van 35.60 kreeg Zarah op haar allereerste wedstrijd de bronzen medaille omgehangen. Het was reeds donker dat Sparta weer naar Niedorp vertrok. Maar wel met een trotse glimlach.

17 November 2007, Opening van het wedstrijdseizoen 2007-2008

Het turnseizoen 2006-2007 werd vóór de zomervakantie glorieus afgesloten met medaille resultaten ophet districtkampioenschap. Inmiddels heeft de herfst zijn intrede gedaan. En afgelopen zaterdag 17 november is het turnseizoen voor de 4e en 5e divisie geopend in Langedijk. Voor Sparta is de deelname aan de 4e divisie dit jaar nieuw. In de voorbereiding heeft Sparta er alles gedaan wat binnen haar mogelijkheden ligt. In de herfstvakantie is er extra getraind, en ook is er een aantal keer met omringende verenigingen meegetraind om zo ook over het pegasus te kunnen springen. Dit is een springtafel en een verplicht onderdeel binnen de turnsport. Door grote inzet van het bestuur, in het bijzonder Gerda Spaansen, is Sparta het afgelopen weekend in het bezit van een pegasus gekomen. Tevens gingen alle meisjes van de keurgroep drie weken geleden op zaterdag naar een heuse turnhal. Hier konden de vrije oefeningen op de vierkante vloer goed worden doorgenomen. Er is in deze aanloop periode door alle leden zeer fanatiek getraind. En dit wierp zaterdag 17 november haar vruchten af. In de eerste wedstrijd waren er vier deelneemsters in de 4e divisie. Alle deelneemsters van Sparta verschenen in spiksplinternieuwe trainingspakken. Daphne Blokker mocht de spits afbijten en als eerste starten op brug. Daphne was de zenuwen de baas en bleef op dat hele dunne leggertje zitten met ophurk. Salto af ging voor het eerst alleen. Dahpne vergaarde 7.20. Op de balk haalde zij 5.50. Voor vloer 6.50 en op sprong scoorde zij keurig 8.70. Bij elkaar leverde dit 27.90 op en werd Daphne Blokker 14e. Daphne Koolen wist op brug 8.45 op het scorebord te toveren. Bij de balk bleef Daphne met koprol en handstand op de balk staan, maar verloor tijdens een sprong toch even haar evenwicht. Ze scoorde voor balk 7.20. Voor de vrije oefening behaalde Daphne 8,10. En een formidabele sprong zorgde voor 8.85. Hiermee kreeg Daphne Koolen een eindtotaal van 32.60 en eindigde zij ruim boven de middenmoot op een keurige 5e plaats. Roos van Vilsteren wist een bronzen medaille in de wacht te slepen voor de 4e plaats. In haar oefeningen ging weinig tot niets mis. Bij de brug scoorde Roos 8.15. En bij de balk liet zij zien dat ze de sterkste was van alle 20 meisjes. Roos liet hoge sprongen zien, een vlekkeloze koprol en een statische handstand van 2 seconden. En dit alles op een balk van 10 cm breed en toch al 1.10 meter hoog. Roos scoorde 8.05! In deze 4e divisie een heel goed resultaat. Op vloer behaalde Roos 8.50 en op sprong 8.60. Dit zorgde voor een eindtotaal van 33.30, en werd Roos dus verrassend 4e. In de andere baan verscheen Lisa Munster aan de start. Ook zij turnt nu 4e divisie en met een hoop nieuwe onderdelen in de oefeningen valt het niet mee om vlekkeloos te turnen. Lisa werd begeleidt door Sasja Boontjes en liet zien wat ze kon. Op de vrije oefening vloer turnde Lisa als nieuw onderdeel arabier flickflack. Zij kreeg voor haar oefening 7.25. Sprong ging keurig en resulteerde in 8.60. Bij de brug moest Lisa een salto turnen. Dit deed zij zo hoog dat ze iets door draaide en landde op haar billen in plaats van haar voeten. Ondanks deze val behaalde zij 7.30. Op de balk stond Lisa tijdens inturnen zeer vast. Echter, in de wedstrijd was zij de zenuwen net niet de baas. Haar nieuwe onderdelen waren hier een radslag, handstand en salto af. Lisa kreeg voor de blak 7.25. Bij elkaar leverde dit 30.40 op en werd Lisa 7e.

Reeds in de derde en laatste wedstrijd van deze dag mochten Julia Spaansen en Ilse van de Kroon hun wedstrijd turnen. Voor Ilse van der Kroon was dit haar debuut. Met veel enthousiasme verscheen ze aan de start. Direct bij sprong wist ze zich als 2e te plaatsen met 9.35. Door naar de brug. Ai, wat maakte ze tijdens het inturnen een smakker. Een zere pols maakte dat hier de wedstrijd van Ilse eindigde. Dit was zeer spijtig, maar we houden haar voor de volgende wedstrijd in de gaten! Julia Spaansen toonde zich zeer sterk. Een formidabele sprong zorgde voor 8.75, een keurige brug oefening resulteerde in 8.65. En een prima vloer oefening zette 8.15 op het scorebord. Met drie hoge achten tel je zeker mee. Op de balk viel Julia helaas één keer. Voor de balk kreeg Julia 6.20. Met een eindtotaal van 31.75 werd Julia 5e, maar was zij slechts een paar tienden van het ereschavot verwijderd. Het was reeds donker toen Sparta weer naar Niedorp reisde. Met een goed gevoel en de wetenschap dat er nog een aantal verbeterpunten zijn zal Sparta zich opmaken om 15 december in Wieringerwerf wederom het beste van zichzelf te laten zien.

Uitvoering in de Schakel zondag 15 juni

De uitvoering van de Streetdance was een regelrechte klapper! Het was ontzettend druk en het optreden van onze dansafdeling was spetterend. Een grote show waar de toeschouwers enorm van hebben genoten. Een betere afsluiting van het seizoen had Sonja zich niet kunnen wensen.